Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΣΤΙΣ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΝΙΜΙΤΣ«Κλειδώνουν» ονόματα για τα Σκόπια


Ο πρωθυπουργός σε παλαιότερη συνάντησή του με τον Προσωπικό
Απεσταλμένο του γγ του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ
Μάθιου Νίμιτς
«Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ή «Μακεδονία του Βαρδάρη» είναι ονομασίες που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, καθώς ο Μάθιου Νίμιτς φαίνεται να μην βλέπει άλλη λύση από την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Ο Νίμιτς θα προτείνει μια συμφωνία για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό χωρίς όμως να καθορίζει την έκταση της χρήσης της αφήνοντας το ζήτημα αυτό σε επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων.

Οι Σκοπιανοί υποστηρίζουν πως τα Ελληνικά  μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στον Γκρούεφσκι με θετικά σχόλια και εντοπίζουν αλλαγή του ύφους της σκοπιανής κυβέρνησης, ερμηνεύοντάς την ως προσπάθεια δημιουργία φιλικού κλίματος και προθυμία για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

Όλα αυτά ενόψει της συνάντησης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη,  στις 9 Φεβρουαρίου, μεταξύ του εκπροσώπου του γ.γ. του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς και των αντιπροσώπων των δύο πλευρών.

Η νέα συνάντηση με αντικείμενο το πρόβλημα με την ονομασία της γειτονικής χώρας ανακοινώθηκε επίσημα από την Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών, ενώ διευκρινίστηκε ότι περισσότερες λεπτομέρειες  θα ανακοινωθούν όταν πλησιάσει η ημερομηνία της συνάντησης.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: