Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΗ Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της

 
Τάσεις φυγής δημιουργούνται  στους  Έλληνες  που αναζητούν καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πάνω από δώδεκα χιλιάδες βιογραφικά από την Ελλάδα καταγράφονται τα τελευταία δύο χρόνια στο Eures, δίκτυο κινητικότητας των εργαζομένων στην ΕΕ, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ίδια στιγμή που οι συνεργαζόμενοι με την πύλη εργοδότες έχουν ανακοινώσει 15.000 θέσεις εργασίας.

Η υλοποίηση του προγράμματος στην Ελλάδα γίνεται με τη συνδρομή του ΟΑΕΔ. Οι εργοδότες αναρτούν ηλεκτρονικά τις αγγελίες τους και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες αποστέλλουν τα βιογραφικά τους στην ιστοσελίδα του Eures.

Οι αιτήσεις από την Ελλάδα δεν αφορούν μόνο τους άνεργους της χώρας αλλά επεκτείνονται και σε εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Βασίλης Κικίλιας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως επισημαίνει  και ο  γενικός διευθυντής της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρίας συμβούλων επιχειρήσεων Towerswatson, κ. Μ. Ζέλερ «είναι έκδηλη η ανησυχία και η ανασφάλεια για το εργασιακό μέλλον  στην Ελλάδα».

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και αυτοί που διαθέτουν εργασία σε στελεχιακό επίπεδο αναγκάζονται να στραφούν  στην αγορά εργασίας άλλων ευρωπαϊκών χωρών αποσκοπώντας σ’ ένα πιο βέβαιο εργασιακό μέλλον.

Η καθοδική πορεία της οικονομίας της χώρας σε συνδυασμό με την ριζική διαφοροποίηση των έως τώρα δεδομένων στη σχέσεις εργοδοτών –εργαζομένων αποτελούν τους βασικούς παράγοντες που πυροδοτούν την διάθεση στους περισσότερους Έλληνες να εγκαταλείψουν τη χώρα, ώστε να εξασφαλίσουν καλύτερη ζωή και περισσότερες ευκαιρίες στα παιδιά τους.

Άλλωστε, σύμφωνα με τις αγγελίες που αναρτώνται στο δίκτυο Eures χώρες όπως η Γερμανία, η Τσεχία και η Γαλλία παρέχουν συνολικά γύρω στις 414.000 θέσεις εργασίας ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχει ζήτηση για παραπάνω από 500.000 θέσεις.

Το Eures λειτουργεί από το 1993 με τη συνεργασία 31 χωρών ( τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη Νορβηγία, Ισλανδία και το Λιχτενστάιν) και προωθεί τη συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης των συνεργαζόμενων χωρών και των άλλων οργανώσεων εταίρων.

Σκοπός της πύλης EURES είναι η δημιουργία της βάσης για ένα δίκτυο συνεργασίας το οποίο να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους εργαζόμενους και τους εργοδότες.

Μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί στη διαδικτυακό τόπο του προγράμματος 847.907 θέσεις εργασίας και έχουν αποσταλεί 55.697 βιογραφικά.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: