Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Η πολεμική τακτική της Τουρκίας



Επιθετικός χάρτης της Τουρκίας όπως
δημοσιεύθηκε στην Gunes (Diaspora Grecque en France)

Είναι τόσο μεγάλη η επιτηδειότητα της Τουρκίας να εμφανίζεται διαφορετική από ό,τι είναι στην πραγματικότητα , ώστε ακόμα και επιθετικό πόλεμο μπορεί να διεξάγει, όπως αυτός εναντίον της Ελλάδος και μαζί να υποκρίνεται τη φιλειρηνική χώρα. 

Το απίστευτο είναι ότι την υποκρισία της αυτή σιγοντάρει και η … Ελλάδα.

Η Τουρκία εφαρμόζει την τακτική της γάτας που σκοτώνει ένα φίδι. 

Η γάτα προκαλεί το φίδι μέχρι να το εξαντλήσει τελείως, ώστε με ένα καίριο χτύπημα να το σκοτώσει. 

Ο στόχος της γάτας  είναι  η εξάντληση του φιδιού με τις συνεχείς προκλήσεις της. Την ίδια πολεμική τακτική της γάτας εφαρμόζει η Τουρκία εναντίον της Ελλάδος.

Οι πολιτικοί που μεγάλωσαν στα σαλόνια ίσως δεν είδαν τη γάτα να μάχεται με το φίδι και να το σκοτώνει, ούτε διάβασαν κάποιο σχετικό με την τακτική αυτή βιβλίο. 

Ο λαός όμως και οι Ένοπλες Δυνάμεις του γνωρίζουν τις ζημίες που υφίσταται η πατρίδα μας σε ανθρώπινες ζωές και σε άψυχο υλικό.

Η Τουρκία μας πολεμάει κανονικά και μας προκαλεί πολεμικές ζημίες κι εμείς λέμε ότι απλώς μας προκαλεί. Γιατί οι κυβερνήσεις της Ελλάδος ονομάζουν τον πόλεμο “προκλήσεις” και εξυπηρετούν την Τουρκία να εμφανίζεται στη διεθνή κοινή γνώμη ως φιλειρηνική χώρα, ενώ δεν είναι. Στο τί εξυπηρετεί την Ελλάδα η συμπαιγνία αυτή στην υποκρισία;

Γιατί η Ελλάδα δεν αποκαλύπτει τον πόλεμο της Τουρκίας εναντίον της και τις ζημίες που υφίσταται; 

Οι Τούρκοι μας πολεμούν μέχρι πλήρους εξάντλησης και παράδοσης κι ο Έλληνας πρωθυπουργός … χορεύει ζεϊμπέκικο μαζί τους. Μήπως δεν είναι η πραγματικότητα αυτή κι είναι ένας εφιάλτης;

Οι Τούρκοι τα τελευταία χρόνια διεξάγουν έναν πόλεμο κατά της Ελλάδος, αυτόν που οι πολιτικοί επιμένουν να ονομάζουν “προκλήσεις”, ενώ είναι πόλεμος με τεράστιες ζημίες σε ανθρώπινες ζωές και σε υλικά πράγματα,εκτός από την οικονομική αιμορραγία που προκαλεί γιατί αναγκάζει την Ελλάδα να προβαίνει σε δυσανάλογες σε μια μικρή χώρα αμυντικές δαπάνες.

Η πολεμική τακτική της Τουρκίας κατά της Ελλάδος ονομάζεται στην πολεμική γλώσσα της Ανατολής, “Ο Δρόμος της Φωτιάς” και περιγράφεται στο βιβλίο του Μιγιαμότο Μουσάσι “Ο δρόμος του Σαμουράϊ”

“Οι Τούρκοι πολεμούν, δεν προκαλούν απλώς την Ελλάδα” Στο βιβλίο «Ο δρόμος του Σαμουράϊ» του Μιγιαμότο Μουσάσι (1584-1645), στο κεφάλαιο «Ο δρόμος της φωτιάς» ο συγγραφέας περιγράφει την τεχνική του μάχεσθαι. 

Διαβάζοντας το κεφάλαιο αυτό νομίζει κανείς ότι ο συγγραφέας περιγράφει λεπτομερώς την πολεμική τακτική που εφαρμόζει η Τουρκία εναντίον της Ελλάδος τα τελευταία χρόνια.

Ο Σαμουράϊ εξηγώντας την στρατηγική του, δίνει τις παρακάτω οδηγίες ως προς την τεχνική του μάχεσθαι: «Να εξωθείτε τον εχθρό, εκεί όπου μπορεί να στραβοπατήσει. 

Να του προκαλείτε την αίσθηση, ότι κινδυνεύει, με το να τον ταλαιπωρείτε και να τον ξαφνιάζετε. Επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι να διατηρείτε συνεχώς το πνεύμα του εχθρού αναποφάσιστο. 

Η πρωτοβουλία θα ανήκει έτσι πάντοτε σε σας.»

« Να δημιουργείτε τρόμο με το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Να δημιουργείτε σύγχυση. Πρέπει να κάνετε τον εχθρό, να χάσει την αποφασιστικότητά του. 

Προσποιηθείτε και κάνετε να νομίζει ο εχθρός, ότι θα εμπλακείτε στενά μαζί του, μόνο και μόνο για να του προκαλείτε σύγχυση. Αυτή είναι η ουσία της τέχνης του μάχεσθαι».

Αυτή είναι η ουσία της τέχνης του μάχεσθαι την οποία εφαρμόζουν οι Τούρκοι εναντίον της Ελλάδος. H Ελλάδα κρύβει τον πόλεμο που δέχεται από την Τουρκία! 

Τον ονομάζει “πρoκλήσεις”! 

Ποιον εξυπηρετεί η πολιτική αυτή; Σε περίοδο πολέμου η  χώρα που δέχεται την επίθεση ανακοινώνει τις ζημίες τις οποίες υφίσταται, ώστε να έχει το δικαίωμα , σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο να ζητήσει αποζημιώσεις από την επιτιθέμενη χώρα. 

Γιατί με την Τουρκία η Ελλάδα σωπαίνει; Δεν πρέπει να γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός και η διεθνής κοινή γνώμη  τις ζημίες που προκαλεί η Τουρκία στην Ελλάδα με την πολεμική της τακτική;
Αναρτήθηκε από Μ.Ε.Λ στο http://moschoblog.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: