Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...Άγρια επίθεση στον Μπαν Κι Μουν για «ασχετοσύνη»



Το χτύπημα ήλθε ακριβώς την στιγμή που ο Γ.Γ. του ΟΗΕ ετοιμάζεται να προεδρεύσει των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

Η πρώην επικεφαλής του γραφείου εσωτερικής εποπτείας του Οργανισμού, η Σουηδή Ίνγκα-Μπριτ Αλένιους εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση εναντίον του κ. Μπαν Κι Μουν, κατηγορώντας τον για άλλη μια φορά για έλλειμμα ηγεσίας, αναποφασιστικότητα και… ασχετοσύνη!

Η κ. Αλένιους είχε τον περασμένο Ιούλιο προκαλέσει σάλο με την παταγώδη παραίτησή της, υποβάλλοντας σκληρή έκθεση πεπραγμένων, όπου υποστήριζε ότι ο Οργανισμός «καταρρέει» και «παρασύρεται σε ασχετοσύνες».

Η έκθεση εκείνη είχε διαρρεύσει και δημοσιευθεί από τον Τύπο. Έκτοτε, η συντάκτριά της και πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του Οργανισμού υποστηρίζει πλέον δημόσια πως αν και μετά τις καταγγελίες της, τα μέλη του ΟΗΕ επανεκλέξουν τον κ. Μπαν Κι Μουν στο αξίωμα του Γ.Γ. του ΟΗΕ, αυτό θα αποτελεί την απόδειξη πως οι μεγάλες δυνάμεις αδιαφορούν για την σοβαρότητα ή μη του Οργανισμού.

Παρά τα όσα πιστεύει η κ. Αλένιους, όμως, η επανεκλογή του Νοτιοκορεάτη στο ύπατο αξίωμα του ΟΗΕ θεωρείται εξαιρετικά πιθανή, αφού κατάφερε να «τα βρει» με τις μεγάλες δυνάμεις, τα μόνιμα δηλαδή μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: