Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Η τουρκική αεροπορία καταρρίπτει το Ερζερούμ

160111-tourkia
Xοντρό δούλεμα τρώνε οι Έλληνες από τον Γιώργο Παπανδρέου, με τους δήθεν και προσυμφωνημένους (στις επί τρίωρο συζητήσεις άνευ κοινοποιημένης ατζέντας!) ψευτοτσαμπουκάδες στο Ερζερούμ, την ώρα που οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα η πολεμική τους αεροπορία, κάνουν όλο και πιο επιθετική τη διάταξή τους, αποκαλύπτοντας έτσι τις προθέσεις τους. 

Στο ΠΑΣΟΚ, ειδικεύονται στη δημιουργία συνθηκών εικονικής πραγματικότητας. 

Κύπρος: και άλλες προκλήσεις από την Άγκυρα
Την ώρα πάντως που τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για τους «υψηλούς» τόνους του πρωθυπουργού για τις ανάγκες της εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης, η Τουρκία ετοιμαζόταν για το λανσάρισμα μιας παγκοσμίου κλίμακας εκστρατείας για την τουριστική προβολή των κατεχομένων στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.


Φυσικά, η καμπάνια αυτή δεν προκάλεσε μέχρι στιγμής καμία αντίδραση από το εθνομηδενιστικό κλαμπ Αθηνών & Λευκωσίας, που έχει προσδεθεί απόλυτα στο άρμα του νέο-οθωμανισμού.

Επιθετική η διάταξη της τουρκικής ΠΑ

Σήμερα, ο «ΕΚ» σας αποκαλύπτει την τελευταία διάταξη των αεροπορικών δυνάμεων της γείτονος, όπως αυτή διαμορφώθηκε, μετά τις αλλαγές στη δομή του τουρκικού στρατού, που έλαβαν χώρα στη διάρκεια του 2009. 


Μιλάμε για την εποχή που η οικονομική κρίση άρχισε να σφίγγει τη θηλιά της γύρω από το λαιμό μας, μειώνοντας εκ των πραγμάτων και τη διαπραγματευτική μας δυνατότητα. Και είναι αυτή ακριβώς η εποχή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να το ρίξει στη μυστική διπλωματία. 

Αυτό, για να έχει αργότερα άλλοθι για τις μειοδοσίες της... Πάντως, η νέα δομή των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι εντελώς επιθετική και αναδεικνύει την πρόθεση της Άγκυρας να χρησιμοποιήσει τον στρατό της ως αιχμή του δόρατος της πολιτικής της. 

Η διαθεσιμότητα της τουρκικής αεροπορίας, αγγίζει το 100%, ενώ όπως αναδεικνύει και ο πίνακας, υπάρχει σαφής στόχευση στο Αιγαίο. 

Φυσικά, η απόπειρα που καταβάλλει ο Ταγίπ Ερντογάν για να «ηρεμήσει» το μέτωπο με τους Κούρδους αυτονομιστές, σκοπό έχει εκτός των ψήφων, να αποδεσμεύσει στρατιωτικές δυνάμεις από τη μεθόριο με το Ιράκ.



Η διάταξη

Στην BANDIRMA σταθμεύουν από 33 ως 37 F-16, στο BALIKESIR 36 ως 40 F-16, στο ESKISEHIR 36 ως 40 F-4E, αλλά και 26 ως 28 RF-4E με πολύ συγκεκριμένο ρόλο, στο AKINCI 54 ως 58 F-16, στο MERZINFON 35 ως 39 F-16, στο ERHAC από 70 ως 74 F-4E, στο DIYARBAKIR από 32 ως 36 F-16, στην KONYA επτά ως δέκα F-4E, οκτώ ως 12 F-16, αλλά και 55 F-5, στην Άγκυρα 17 C-160, 16 C-130 και 47 CN-235. 

Ακόμα και τα εκπαιδευτικά τους, σταθμεύουν κοντά στις ακτές του Αιγαίου, καθώς οι Τούρκοι χειριστές εκπαιδεύονται στο περιβάλλον του Αιγαίου, για προφανείς λόγους. 

Στη Σμύρνη σταθμεύουν 118 (!) Τ-37 & Τ-38, εκπαιδευτικά στα οποία μαθαίνουν οι χειριστές μαχητικών, ενώ λίγο πιο βόρεια, σταθμεύουν 38 αεροσκάφη SF-260 προκαταρκτικής εκπαίδευσης. 

Την ώρα λοιπόν που στο Αιγαίο τα σύννεφα πυκνώνουν, εμείς τρώμε «θεατρικές παραστάσεις», με σαφή επικοινωνιακή στόχευση, που σκοπό έχουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.

Κι όλα αυτά σε μια χώρα υπό κατοχή, όπου στο υπουργείο Εθνική Άμυνας μπουκάρουν κατά το δοκούν οι ρουφιάνοι της τρόικας... 

Εκεί, μόνη τους έγνοια πλέον είναι η επαναφορά από την αποστρατεία «υμετέρων» στελεχών και η τοποθέτησή τους σε υπηρεσίες τύπου θωρηκτό Αβέρωφ, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού και... Ταμείο Εθνικού Στόλου!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: