Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ο Τζόρτζ Σόρος στο πλευρό της Ελλάδας!


Ο Τζορτζ Σόρος τάσσεται "υπέρ της μείωσης των επιτοκίων των πιστώσεων της βοήθειας στο επίπεδο που και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση δανείζεται στις αγορές".

Τα επιτόκια με τα οποία δανείζονται σήμερα η Ελλάδα και η Ιρλανδία από τους ευρωπαίους εταίρους τους "καθιστούν αδύνατο για τις μικρές χώρες να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους σε σχέση με τις ισχυρότερες", μία κατάσταση που μπορεί προκαλέσει εχθρότητα ανάμεσα στους πιστωτές και τους δανειολήπτες.

Μακροπρόθεσμα, υπάρχει "πραγματικός κίνδυνος το ευρώ να επιτεθεί στην πολιτική και κοινωνική ένωση της ΕΕ", προειδοποιεί ο Τζορτζ Σόρος.

Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να διαθέσουν περισσότερους πόρους για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τους και να μην αρκούνται απλώς στη διάθεση πιστώσεων στις χώρες της ευρωζώνης που βρίσκονται σε οικονομική κρίση, εκτιμά επίασης ο αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο, οι προσπάθειες των ευρωπαίων πολιτικών για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που συγκλονίζει τη ζώνη του ευρώ βρίθει σφαλμάτων.

Οι διαθέσιμοι πόροι στήριξης δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν μόνο για την παροχή πιστώσεων στα κράτη, αλλά και για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, πράγμα που θα συνιστούσε αποτελεσματική χρήση των οικονομικών μέσων, σύμφωνα με το άρθρο που δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα.

"Θα ήταν προτιμότερο να διοχετευθούν κεφάλαια στις τράπεζες το συντομότερο δυνατόν, και θα ήταν προτιμότερο αυτό να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρά να αφεθεί κάθε μία χώρα να ενεργεί μόνη της", προσθέτει.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: