Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Στην Κύπρο ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ


Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Φίλιπ Γκόρντον, θα επισκεφθεί την Κύπρο την Πέμπτη για επαφές με το πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου όπως και με τον ειδικό απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Αυτό ανακοίνωσε στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πέραν της ημερομηνίας της επίσκεψης υπογράμμισε το έντονο ενδιαφέρον που, όπως είπε, έχει ο κ. Γκόρντον για την κατάσταση στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι αυτή είναι μια καλή περίοδος για να έχει ο κ. Γκόρντον άμεσες συνομιλίες με τους δύο ηγέτες στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής των ΗΠΑ για μία λύση του προβλήματος στη βάση δικοινοτικής, διζωνικής Ομοσπονδίας.

Η επίσκεψη του Αμερικανού βοηθού υπουργού Εξωτερικών πραγματοποιείται λίγες μόλις ημέρες πριν την τριμερή συνάντηση που συγκαλεί ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπάν κι Μουν με τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια και τον Τούρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, στις 26 Ιανουαρίου στην Γενεύη
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: