Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Παπουτσής για φράχτη: “Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο”

Ως το πιο σημαντικό μέτρο για την αποτροπή των μεταναστευτικών ρευμάτων στην Ελλάδα κατέδειξε την ταχεία και αποτελεσματική λειτουργία της υπηρεσίας ασύλου, που νομοθετήθηκε πρόσφατα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ιωάννη Κοραντή, ο κ. Παπουτσής επισήμανε ότι ο φτάχτης των 12,5 χιλιομέτρων στον Έβρο, πέραν του αποτελέσματος που θα έχει γιατί «θα οργανώσει τις ροές των μεταναστών», έχει έναν καθαρά συμβολικό χαρακτήρα.

«Στέλνει ένα καθαρό μήνυμα προς την διεθνή κοινότητα αλλά και προς την ΕΕ ότι η Ελλάδα είναι ικανή να φυλάξει τα σύνορά της και ταυτόχρονα ότι δεν πρόκειται στο μέλλον να επιτρέψει στις μεταναστευτικές ροές να περάσουν».
«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο», είπε και επισήμανε ότι η κυβέρνηση κάνει μια τεράστια προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.

Ο κ. Παπουτσής ξεκαθάρισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καθαρά συμβουλευτικό και υποβοηθητικό ρόλο, την απόλυτη ευθύνη της φύλαξης των συνόρων έχει η Αστυνομία όσον αφορά το χερσαίο έδαφος και το Λιμενικό για τα θαλάσσια σύνορα. Ως εκ τούτου, τόσο η "Φρόντεξ" όσο και οι Ένοπλες Δυνάμεις μόνο επικουρικό ρόλο έχουν, πρόσθεσε.

Ο υπουργός απέρριψε ως ανέφικτη την πρόταση για δημιουργία αποτρεπτικών εμποδίων μέσα στον ποταμό, δεδομένου ότι η οριογραμμή φτάνει στο μέσο του ποταμού, υπάρχει ωστόσο ενίσχυση από δυνάμεις που επιχειρούν με πλωτά μέσα τόσο στη θάλασσα όσο και τον ποταμό.

Τέλος, αναφερόμενος στους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα, επανέλαβε ότι με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε ενισχύεται η διαδικασία επιστροφών: οικειοθελούς επαναπατρισμού και υποχρεωτικής απέλασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: