Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Επεισόδιο στα σύνορα λόγω «Ουράνιου Τόξου»



Για μια ακόμη  φορά πιάστηκαν στα «πράσα» οι «Ουράνιοι Τοξότες» που προσπάθησαν να περάσουν από τον συνοριακό σταθμό της Νίκης Φλώρινας φύλλα της προπαγανδιστικής τους «εφημερίδας»  Nova Zora (Νέα αυγή).

Το περιστατικό, που το «καταγγέλλουν» οι ίδιοι από την ιστοσελίδα τους Vinozito, συνέβη στις 14 Ιανουαρίου. 


Όπως γράφουν, αναφέροντας φυσικά την ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», εκείνη την ημέρα, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας – Ουράνιο Τόξο επέστρεφε από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας μέσω των του συνοριακού σταθμού Νίκης. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων, προχώρησε στον τελωνειακό έλεγχο. Στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του υπήρχαν διάφορα τεύχη της μηνιαίας εφημερίδας Νόβα Ζόρα».

Ο υπάλληλος του τελωνείου προχώρησε στην κατάσχεση του υλικού ως προπαγανδιστικού, ενώ ο εκπρόσωπος του Ουράνιου Τόξου επέμενε πως η εφημερίδα τυπώνεται στην Ελλάδα και διανέμεται δωρεάν.

Στην ιστοσελίδα τους, αναφέρουν τον εξής διάλογο μεταξύ του «εφημεριδοπώλη» και του εκπροσώπου των συνοριακών αρχών:

- Τι είναι αυτά που κουβαλάς;
- Είναι η εφημερίδα του κόμματος, διαφορά τεύχη.  Είναι μηνιαία εφημερίδα και με αυτή προωθούμε τις θέσεις του κόμματος μας.
-  Δηλαδή;
-  Όπως όλοι υποστηρίζουν τις θέσεις τους έτσι και εμείς…
-  Δηλαδή είναι προπαγανδιστικό υλικό και μάλιστα από το εξωτερικό;
-  Δεν είναι από το εξωτερικό. Η εφημερίδα τυπώνεται και διανέμεται στην Ελλάδα.
-  Είμαι υποχρεωμένος να τα δεσμεύσω.
-  Ναι, αλλά θέλω έγγραφη δήλωση δέσμευσης.
-  Δεν θα μου πεις εσύ τι να κάνω, έλα αύριο να πάρεις την βεβαίωση.
-  Όχι εγώ δεν φεύγω από εδώ, αν δεν πάρω το έγγραφο.
-  Δώσε μου το διαβατήριο σου.

Όπως γράφουν, το διαβατήριο επεστράφη μετά από τηλεφώνημα δικηγόρου, ενώ επισημαίνουν ότι «όλα αυτά υπάρχουν γιατί δεν κάποιοι δεν έχουν αποφασίσει να σέβονται και να ανέχονται την διαφορετικότητα…»

Να σημειωθεί πως η Nova Zora σε κάθε μηνιαίο τεύχος της προβάλλει συνεχώς την ύπαρξη (Μακεδονικού λαού και εθνότητος) ειδικά στην περιοχή της Φλώρινας αλλά και της ευρύτερης Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόσφατα βουλγαρική εφημερίδα έγραψε πως μόνο το «Ουράνιο τόξο» έχει την συμπαράσταση των σκοπιανών αρχών και την αμέριστη χρηματοδότηση τους, και καμία άλλη οργάνωση!

Κατά το παρελθόν υπήρξαν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις να περάσουν στην περιοχή της Νίκης Φλώρινας λαθραία και μη έντυπα όλα όμως με σαφείς προπαγανδιστικούς προσανατολισμούς σε βάρος πάντα της Ελλάδος.

Το θράσος των Σκοπιανών είναι ότι αποκαλούν μέσα στην Ελλάδα τους ομοϊδεάτες τους «Μακεδόνες» λες και τα 2,5 εκατομμύρια των Ελλήνων Μακεδόνων δεν υπάρχουν...

Να σημειώσουμε επίσης πως κατά το παρελθόν είχε σημειωθεί παρόμοιο επεισόδιο με συγγενείς του ψευδο-επισκόπου της μη αναγνωρισμένης από την ορθοδοξία αυτόνομης Εκκλησίας των Σκοπίων, Νικόδημου Τσαρκνιά, που αν και του έχει αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας αυτός σε πείσμα των Ιερών κανόνων, εξακολουθεί να φορά το Ιερό ράσο και φυσικά διαμένει στα...πάτρια εδάφη της FYROM!

Όσο για το λαθρόβιο αυτό έντυπο «Οι ουράνιοι τοξότες»  το εναποθέτουν τα άγρια μεσάνυχτα σε πολυκατοικίες αλλά και όπου βρουν... πόρτα ανοιχτή!
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: