Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ο ΣΥΣΜΕΔ στο ΣΥΡΙΖΑ.



Στα πλαίσια ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Υποστήριξης & Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων συναντήθηκε στα γραφεία του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ), στη Βουλή των Ελλήνων, με τον αρμόδιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Εθνικής Άμυνας κ. Θοδωρή Δρίτσα, τον υπεύθυνο για θέματα Ενόπλων Δυνάμεων, κ. Πάνο Τρυγάζη και μέλη του τομέα αυτού.

Η συζήτηση διεξήχθη σε εξαίρετο και εγκάρδιο κλίμα και αντηλλάγησαν απόψεις επί θεμάτων που απασχολούν τα εν ενεργεία μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η αντιπροσωπεία του Συνδέσμου τόνισε τα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, επικεντρώνοντας κυρίως στην «εσωτερική μετανάστευση» - μετάθεση που υφίστανται χωρίς κριτήρια και μόρια, το πρόβλημα στέγασης των μετακινούμενων και των οικογενειών αυτών, τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που διέπουν το στρατιωτικό προσωπικό, τη δραματική μείωση των απολαβών τους και την αναντιστοιχία του παρεχόμενου έργου (νυκτερινά, υπερωρίες, εξαιρέσιμα κλπ) με τις απολαβές αυτές, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια των στρατιωτικών κλπ.

Και τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι, ανεξάρτητα από το διαφορετικό θεσμικό ρόλο που επιτελεί η κάθε πλευρά, υπάρχουν θέματα και προβλήματα που απασχολούν και πρόκειται να απασχολήσουν το εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό, για τα οποία χρειάζεται αλληλοενημέρωση και υποστήριξη όπου ήθελε, εντός των νομίμων, δίκαιων και συνταγματικά κατοχυρωμένων πλαισίων, κριθεί αναγκαίο.

Θεωρήθηκε δε αναγκαίο να συνεχιστούν οι επαφές αυτές ώστε να υπάρχει η αλληλοενημέρωση τονίζοντας, με ιδιαίτερη έμφαση, ότι ένας από τους βασικούς σκοπούς αυτής είναι να αποτελέσει το εφαλτήριο ανάδειξης προβληματισμών και προτάσεων επίλυσης των σοβαρών και συσσωρευμένων προβλημάτων των εν ενεργεία στρατιωτικών, με τη φρεσκάδα, τη μοντέρνα σκέψη και τη δυναμική που τα στελέχη αυτά διαθέτουν, οι οποίες μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν πολύτιμη βοήθεια προς πάσα κατεύθυνση που τη χρειάζεται, απαλλαγμένη από αγκυλώσεις του παρελθόντος με ξεκάθαρα και διαυγή οράματα για το μέλλον.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: