Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΕΛΑΣΗΣ




ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ψήφισαν χθες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τους μετανάστες που αιτούνται άσυλο.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής δήλωσε πως η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και ότι οι παράνομοι θα φύγουν από την Ελλάδα.

Για τον φράχτη στον Έβρο υπογράμμισε πως αποτελεί υποχρέωση της χώρας που απορρέει από την Συνθήκη Σένγκεν και δεν αποτελεί μεμονωμένο μέτρο, αλλά μέρος ενός συνόλου μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων και οι διαδικασίες επαναπροώθησης, όπως ο εθελοντικός επαναπατρισμός και οι υποχρεωτικές απελάσεις.

Η ΝΔ συμφώνησε με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, με τον πρώην υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο να δηλώνει πως πρόκειται για ορθό μέτρο ανεξάρτητα με την αποτελεσματικότητά του, ενώ επισήμανε πως δεν τίθεται κανένα ζήτημα νομιμότητάς του, αφού η χώρα μας έχει κάθε δικαίωμα να θωρακίσει τα σύνορά της. Αμφισβήτησε ωστόσο την αποτελεσματικότητα της προσπάθειας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση ψήφισε πριν από λίγους μήνες μέτρα τα οποία όχι μόνον δεν αποτρέπουν, αλλά ενθαρρύνουν την εισροή παράνομων μεταναστών.

Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσαν την αντίθεσή τους στην ανέγερση του φράκτη: Ο κ. Παφίλης ανέφερε ότι οι φράχτες και τα πλωτά κέντρα κράτησης είναι αμερικανικά πρότυπα και διατύπωσε την αντίθεσή του στην παρουσία της Frontex, λέγοντας πως τίθεται θέμα με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Ο Β. Μουλόπουλος από το ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «ντροπή και αίσχος» το φράκτη διερωτώμενος αν το επόμενο βήμα θα είναι η εγκατάσταση πολυβολείων με ΣΔΙΤ της ΕΕ.
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: