Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Όταν έχεις την Άγκελα δεν φοβάσαι τον Έγκεμεν



«Αν κάθε μέρα η κυβέρνηση σχολιάζει δηλώσεις του κυρίου Μπαγίς, τότε δεν θα κάνει άλλη δουλειά»: Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο Κύπριος Πρόεδρος Δ. Χριστόφιας, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, υπουργού Επικρατείας ΄Εγκεμεν Μπαγίς. Και πρόσθεσε:  «Ο κ. Μπαγίς, είναι ρηξικέλευθος, προκλητικός και οι δηλώσεις του όζουν αλαζονείας».

Ο κ. Χριστόφιας χαρακτήρισε θεμελιώδους σημασίας την επίσκεψη, την προσεχή Τρίτη, της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στην Λευκωσία.

Το Βερολίνο, είπε ο κ. Χριστόφιας, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις διεθνείς σχέσεις και ευχαρίστησε δημόσια τη Γερμανία της για την στάση της  υπέρ της επανένωσης της Κύπρου – ένα θέμα που και η χώρα της κ. Μέρκελ έχει ζήσει.

Ο Κύπριος πρόεδρος σημείωσε ακόμη πως είναι ώρα η Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της, να σεβαστεί την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αν θέλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μηδενικά προβλήματα με τους γείτονές της.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: