Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Για "ελληνικό Γκουαντάναμο",μιλάνε οι Γερμανοί.



Οι Έλληνες κλείνουν την πίσω πόρτα της απόρθητης Ευρώπης. Με αυτό τον τίτλο το περιοδικό Spiegel μιλάει για τον φράκτη που ετοιμάζεται να φτιάξει η χώρα μας για να σταματήσει την λαθρομετανάστευση, αφού φοβούνται πως οι μετανάστες θα φτάσουν στην...πόρτα τους!

Η Ελλάδα θέλει να υψώσει ένα φράκτη στα σύνορα της με την Τουρκία για να σταματήσει τους παράνομους μετανάστες να περάσουν στην χώρα και κατά συνέπειαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 


Όμως αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει τους έμπορους από την Τουρκία στο να μεταφέρουν παράνομα μετανάστες βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή των μεταναστών φυσικά. Αυτό γράφει σε ρεπορτάζ του το γερμανικό περιοδικό De Spiegel.

Ο ρεπόρτερ βρέθηκε στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου, όπου περιγράφει την κατάσταση λέγοντας ότι παντού υπάρχουν πεταμένα σανδάλια, πουλόβερ και κούτες ενώ οι λαθρομετανάστες είναι στριμωγμένοι σε έναν μικρό χώρο.

Ο Χανί, 30 ετών, περιέγραψε την διαδρομή του. Έφυγε με μια πτήση χαμηλού κόστους από την Καζαμπλάνκα στην Κωνσταντινούπολη. 


Από εκεί με λεωφορείο προς την πόλη Εντίρνε της Τουρκίας. Και από εκεί περπάτησε μέχρι τα σύνορα της Ελλάδα όπου και μπήκε λαθραία. 

Αφού αφέθηκε ελεύθερος από το Φυλάκιο τώρα θα ταξιδέψει για την Αθήνα και από εκεί στην Ιταλία. 

Ισχυρίζεται πως έχασε όλα του τα προσωπικά έγγραφα και πως το μόνο που έχει τώρα είναι ένα γράμμα από το κέντρο κράτησης που βρισκόταν, ενώ δεν γνωρίζει αν θα τον δεχθούν και στην Ιταλία.

Το Φυλάκιο, λέει το περιοδικό, βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία και την Βουλγαρία. Είναι μέχρι στιγμής το πιο γνωστό Κέντρο Κράτησης Προσφύγων και Μεταναστών στην Ευρώπη. 


Και όπως γράφει είναι το “Ελληνικό Γκουαντάναμο”! Το Φυλάκιο χωράει περίπου 372 ανθρώπους όμως ένας φύλακας λέει πως εκεί τώρα υπάρχουν τουλάχιστον οι διπλάσιοι δηλαδή περισσότερα από 700 άτομα. 

Και συμπληρώνει λέγοντας: “Καλώς ήρθατε στο Ελληνικό Γκουαντάναμο”.!


Το γερμανικό περιοδικό συνεχίζει το ρεπορτάζ του κάνοντας αναφορές και για την βίαιη πολλές φορές συμπεριφορά των αρχών εναντίων των μεταναστών. 


Λέει ακόμη ότι με το να “σηκώσει” η Ελλάδα τον φράκτη το πρόβλημα θα γίνει πολύ σοβαρό καθώς υπάρχει ο κίνδυνος οι μετανάστες αυτή να μπαίνουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης ανεξέλεγκτα.

Μάλλον αυτό είναι που ανησυχεί πολύ και τους Γερμανούς αλλά και τους άλλους Ευρωπαίους. 


Ότι οι μετανάστες και κυρίως οι λαθρομετανάστες θα φτάσουν έξω από την πόρτα τους. Και γι αυτό αντιδρούν στον φράκτη. Θέλουν να τους κρατήσουν μακριά από τα σπίτια τους και να τους φορτώσουν για άλλη μια φορά σε εμάς.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: