Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

“Χριστόφια-Γιωργάκη ακούστε το καλά, τα μαύρα σχέδιά σας, θα μείνουν στα χαρτιά”

050111-kypros0
Πολλαπλές αντιδράσεις προκάλεσε στην Μεγαλόνησο η χθεσινή εκδήλωση - διαμαρτυρία της Εθνικής Κοινωνικής Παρέμβασης, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, για τις κινήσεις Χριστόφια. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περίπου 250 άτομα, αξιόλογος αριθμός για Κύπρο, παρόλο που όχι μόνο έβρεχε αλλά και δεν προβλήθηκε από πουθενά, πέραν κάποιων λίγων πατριωτικών μέσων όπως η "Πρώτη Γραμμή" (www.protigrammi.com) αλλά και μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook.

Το δε Καθεστώς Χριστόφια, τρομοκρατημένο από οποιαδήποτε προσπάθεια αντίδρασης στις κινήσεις του αλλά και τις επερχόμενες εκλογές, έφτασε μέχρι του σημείου να εκδώσει μέσω των κρατικών μέσων Δελτίο για έκτακτα καιρικά φαινόμενα.


Φυσικά όλα αυτά δεν εμπόδισαν τους πατριώτες να βρεθούν για αρκετές ώρες έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, Ωραίοι ως Έλληνες με συνθήματα όπως "κάτω τα χέρια απ' την παιδεία, ασπίδα του έθνους η ιστορία».

Οι διαδηλωτές φώναξαν ακόμη «Λευτεριά φωνάζω μέχρι το Λονδίνο, εδώ δεν είναι Βερολίνο», «Έξω οι βάσεις από την Κύπρο» αλλά συνθήματα που παρέπεμπαν στη θησεία των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού, όπως «Σολωμέ, Αναστάση το οδόφραγμα θα σπάσει».
 
Αναφέρθηκαν, ακόμη, αρκετά στα κατεχόμενά μας μέρη, φωνάζοντας «το κορμί κι αν λιώσει θα μπούμε στο Βαρώσι, η καρδιά κι αν σπάσει θα μπούμε στο Καρπάσι» και «δεν θέλω επενδύσεις, δεν θέλω μετοχές, μονάχα της Κερύνειας ελεύθερες ακτές», ενώ δύο ήταν οι αποδέκτες του συνθήματος: 

"Χριστόφια-Γιωργάκη ακούστε το καλά, τα μαύρα σχέδιά σας, θα μείνουν στα χαρτιά". Ακόμη υπήρχαν πανώ αλλά και πλακάτ με αναφορές στις υποχωρήσεις του Δημήτρη Χριστόφια έναντι των Τουρκοκυπρίων.

Όπως αναφέρεται σε διάφορα μέσα της Κύπρου, εντύπωση έκανε η σύνθεση του κόσμου, αφού ήταν στην συντριπτική του πλειοψηφία νεαρόκοσμος αλλά και ολοκληρες οικογένειες.


Χαρακτηριστικά παραθέτουμε δηλώσεις παρευρισκομένων που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα "Σημερινή": 


Σταύρος Σιεχάτε (9 ετών): «Ήρθα εδώ γιατί θέλω να πάω πίσω στην Κερύνεια ελεύθερος, γιατί εκεί έζησε ο παπάς μου, ο παππούς μου και ο παππούς του παππού μου».


Λήδα Κυθραιώτη: των παιδιών μου σε αυτόν τον τόπο. Γιατί θέλω να παραμείνει ελληνικός όπως είναι και να διαμαρτυρηθώ για την πολιτική που ακολουθεί ο Πρόεδρος Χριστόφιας και γι' αυτήν την τόσο εξευτελιστική και πρόχειρη λύση, που θέλει να δώσει στον τόπο μας».
Δημήτρης Γλυκής: «Ήρθα για να συμπαρασταθώ στη νεολαία μας, για την προσπάθεια να αναδείξει το πρόβλημα της εισβολής και της κατοχής. Εμείς είμαστε πάντα παρών σε αυτό το κάλεσμα, όπως και όλοι οι σκεπτόμενοι Έλληνες».


Κωνσταντίνος Λοΐζου: «Ήρθα για να θυμίσω στον κ. Χριστόφια ότι υπάρχουν Έλληνες που αντιδρούν όταν πλήττονται τα δικαιώματά τους και δεν θα επιτρέψουμε η εκλογή του να καταστρέψει την Κύπρο, ενώ το 76% του λαού έχει απορρίψει όλες αυτές τις μεθοδεύσεις».


Φανή Χατζηκώστα: «Απαντώντας στη δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ήρθαμε εδώ, ως ωραίοι Έλληνες, για να δείξουμε τις απόψεις μας και να δηλώσουμε ότι είμαστε ενάντια στην ομοσπονδία και θα αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο για να επιτύχουμε το στόχο μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια: