Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

“Γιουχάρισαν” την Τόνια Αντωνίου για τα διόδια

Συντάκτης:Κατερίνα Σινάνη
“Τα άκουσε” για τα καλά η βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου στη χθεσινή συνάντηση των μελών των Επιτροπών Αγώνα Ενάντια στα Διόδια του Νομού Φθιώτιδας που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία.

Η… διδακτική της παρότρυνση για δημιουργία κινημάτων πολιτών από κάτω, προκάλεσε τη οργισμένη αντίδραση των πολιτών που θυμήθηκαν ότι η κ. Αντωνίου είχε ψηφίσει ως βουλευτής αντιπολίτευσης τις συμβάσεις, αλλά και το μνημόνιο ως κυβέρνηση.

«Το θέμα είναι ότι τα ψηφίσατε, τι μας λέτε τώρα;» φώναξε ένας εκ των παρευρισκομένων.

«Γιαούρτι θέλετε», «Έξω, έξω, δεν σας θέλουμε», «Είστε υπάλληλοι των τραπεζών, εμείς δεν πουλιόμαστε», ήταν μερικά απ’ αυτά που άκουσε η κ. Αντωνίου.

«Αντιλαμβάνομαι την αγανάκτησή σας. Είμαι εδώ για να ακούσω τις απόψεις σας», συνέχισε η βουλευτής σε κλίμα έντασης, ενώ λίγο πριν κατέβει από βήμα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της λέγοντας: “Περίμενα το κίνημα να είναι πιο δημοκρατικό”.

Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στη Λαμία για να οργανώσουν το πλαίσιο δράσεων του κινήματος «Δεν πληρώνω» στο μέλλον, ενώ το «παρών» έδωσαν και μέλη από πολλές περιοχές της Αττικής.

Στις 14:00 μεγάλη αυτοκινητοπομπή στις Αφίδνες
Εν τω μεταξύ, με μεγάλη αυτοκινητοπομπή 2.000 οχημάτων, κορυφώνονται σήμερα στις 16:00 οι αντιδράσεις των πολιτών που διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στα διόδια και τις πρόσφατες τιμαριθμικές αναπροσαρμογές.

Την εκδήλωση διαμαρτυρίας οργανώνουν φορείς της Βορειοανατολικής Αττικής.

Τα 2.000 αυτοκίνητα έχει προγραμματιστεί να περάσουν στις 16:00 από τα διόδια των Αφιδνών χωρίς να πληρώσουν το προβλεπόμενο αντίτιμο.

Β. Παπαδόπουλος: "Όχι στην κομματικοποίηση του θέματος των διοδίων"

Το newsbomb.gr επικοινώνησε με το μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Ενάντια στα Διόδια και κάτοικο Αφιδνών Βασίλη Παπαδόπουλο, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του στη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία έχει, όπως λέει, τοπικιστικά κριτήρια και το αίτημα εστιάζει στο να μεταφερθούν τα διόδια.

“Εμείς είμαστε έξω από αυτή τη λογική. Διεκδικούμε κατάργηση των διοδίων. Οι δημόσιοι δρόμοι μας ανήκουν, τους έχουμε πληρώσει πανάκριβα από την εποχή των πατεράδων μας”.

Ταυτόχρονα καταγγέλλει το σύνθημα “Ελάτε να μπούμε στο ρεκόρ Γκίνες”, το οποίο προτάσσουν οι φορείς της Β.Α. Αττικής, προκειμένου να μαζέψουν τον κόσμο στα διόδια Αφιδνών.
“Αυτά είναι αστεία πράγματα, ευτελίζουν το Κίνημά μας και μετατρέπουν την εκδήλωση σε πανηγυράκι. Δεν γίνεται ένα κίνημα πολιτών να μπαίνει σε τέτοιες λογικές”.

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστηρίζει ότι ο κόσμος πρέπει να βλέπει σε αυτές τις ενέργειες την προοπτική της απελευθέρωσης των διοδίων και όχι τοπικιστική και κομματική αντιπαράθεση (σ.σ. η σημερινή εκδήλωση οργανώνεται από το συντονιστικό φορέων και κατοίκων, υποψηφίων στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές που υποστηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ).

“Είμαστε πολιτικοποιημένοι αλλά ακομμάτιστοι” προσθέτει, τονίζοντας ότι στο Κίνημα χωράνε όλοι εκτός από” τους φασίστες και τους ρατσιστές”.

Όπως μας είπε, τέλος, σήμερα στις 15:30 θα ανοίξουν τα διόδια της Ασέας.
 
Με πληροφορίες από το www.paratiritisfthiotidas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: