Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Τι θα δείξουν τα στοιχεία από Κύπρο-ΗΠΑ για Άκη;

Η περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου φαίνεται ότι θα αποτελέσει το βαρόμετρο για την κυβέρνηση στη θέμα της διαλεύκανσης των υποθέσεων βρώμικου χρήματος.

Η εντολή του πρωθυπουργού είναι σαφής: ζητά εδώ και τώρα από τους επικεφαλής του ΣΔΟΕ και της αρμόδιας αρχής να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τις υποθέσεις πολιτικών που υπηρέτησαν σε υψηλές θέσεις και φέρονται να έχουν πλουτίσει παράνομα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News οι έρευνες για τον πρώην υπουργό βρίσκονται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή τους.
Ελέγχονται τα περιουσιακά στοιχεία τόσο του ίδιου όσο και των παιδιών του, ενώ το τελικό πόρισμα θα συνταχθεί όταν το ΣΔΟΕ θα έχει τα στοιχεία που έχει ζητήσει από τις ελεγκτικές Αρχές της Κύπρου και των ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός είναι πλήρως ενημερωμένος για τη διαδικασία και τις βήμα προς βήμα ενέργειες που γίνονται, ενώ φέρεται να έχε δώσει χρονικό τελεσίγραφο ενός μήνα για την εξαγωγή του πορίσματος.

Αυτό ισχύει για την περίπτωση Τσοχατζόπουλου, ενώ για τις υποθέσεις 17 και πλέον πολιτικών προσώπων και από τα δύο μεγάλα κόμματα που φέρονται να έχουν πλουτίσει παράνομα, έχει δώσει περιθώριο δύο μηνών για να διαλευκανθούν οι αντίστοιχες περιπτώσεις.

Ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος πάντως, περνά στην αντεπίθεση και με δηλώσεις του στην ίδια εφημερίδα δηλώνει ότι δεν έχει “καμία off shore, καμία εταιρεία και καμία μετοχική αξία ιδιαίτερου ύψους”.

Υποστηρίζει ακόμη ότι για πολλά χρόνια έμενε στο ενοίκιο, ενώ το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου το αγόρασε με υποθήκη 850.000 ευρώ και δάνειο 400.000 ευρώ.

“Πρόκειται για μία εγκληματικού τύπου επίθεση εναντίον μου. Επιχειρήθηκε και η βιολογική μου εξόντωση” υποστηρίζει ο πρώην υπουργός, ο οποίος απειλεί με αγωγές, αναμένοντας “να λάμψει η αλήθεια”.

Ο ίδιος και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, έχουν καταθέσει αρκετές φορές και τονίζει ότι περιμένει την αθώωσή του, που θα του δώσει μια ικανοποίηση.
 

Ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, πάντως, μιλώντας το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή για την πορεία ερευνών του ΣΔΟΕ, κατονόμασε τις περιπτώσεις Τσοχατζόπουλου και Μαντέλη, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν εκδοθεί ακόμη τα πορίσματα.

Σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε κάποια στιγμή πολιτικό να μπαίνει φυλακή, ο κ. Κουσελάς το άφησε ανοιχτό, λέγοντας «ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: