Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Πιέζουν αφόρητα οι Γάλλοι για τις φρεγάτες FREMM.


Τρομερή φαίνεται ότι είναι η πίε­ση από τη γαλλική πλευρά προς τη χώρα μας για να προχωρήσει η αγο­ρά των φρεγατών τύπου FREMM, που έχουμε υποσχεθεί στο Παρίσι.

Την εβδομάδα που πέρασε, τη σχετι­κή πίεση «ένιωσε» ο υπουργός Εθνι­κής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, μια και ο αναπληρωτής γενικός δι­ευθυντής Εξοπλισμών της Γαλλίας Jacques De Lajugie (ο οποίος συνοδευόταν από τον πρέσβη της Γαλ­λίας στην Αθήνα Christophe Farnaud τον επισκέφτηκε στο γρα­φείο του για να δει τι γίνεται με το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα έχει τεράστιο κόστος, τουλάχιστον 750 ε­κατομμύρια, ενώ αξιωματικοί του Ναυτικού λένε πως δεν μας χρειάζο­νται τόσο μεγάλα πλοία. 

Έτσι, παρά την αρχική συμφωνία, έχουμε αρχίσει να «κάνουμε νερά» και να προσπαθούμε από τη μια να πάμε πί­σω τη διαδικασία και από την άλλη να αλλάξουμε και να δούμε μήπως πάρουμε μόνο δύο φρεγάτες και τέσ­σερις κορβέτες που είναι μικρότερα και φτηνότερα πλοία. 

Μόνο που ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, φαίνεται πως έχει το «πράσινο φως» από τον Γιώργο Παπανδρέου. Γι’ αυτό και οι Γάλλοι επίσημοι, μετά τη συνάντηση με τον κ. Βενιζέ­λο, τα είχαν ολίγον χαμένα… Βλέπω να διεξάγεχαι σκληρή παρτίδα πό­κερ…

Εφημερίδα: ΑΠΟΨΗ – ΣΕΛ.11

Geopolitics & Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια: