Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

“Χαστούκι” 500 εκ. δολαρίων από τις ΗΠΑ στην Τουρκία! Απόφαση σταθμός από την Καλιφόρνια

“Χαστούκι” από την Καλιφόρνια που θα “τσούξει” πολύ την Τουρκία του Ερντογάν, γιατί θα κοστίσει τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια!


Η Πολιτεία της  Καλιφόρνιας έχει εγκρίνει νομοσχέδιο που απαγορεύει σε δύο κρατικούς φορείς να προβούν σε πρόσθετες ή νέες επενδύσεις ή να ανανεώσουν υφιστάμενες επενδύσεις στην Τουρκία λόγω της άρνησης της «γενοκτονίας των Αρμενίων»,από την Άγκυρα!

 Σύμφωνα με το νόμο  AB 1597, ο οποίος εγκρίθηκε από την κρατική συνέλευση της Καλιφόρνιας την Πέμπτη, τα διοικητικά συμβούλια του συστήματος δημόσιας συνταξιοδότησης της Καλιφόρνιας (CalPERS) και του συνταξιοδοτικού συστήματος των κρατικών εκπαιδευτικών (CalSTRS) δεν μπορούν να προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις ή να ανανεώσουν υφιστάμενες  σε επενδυτικά “προϊόντα” που   εκδίδονται από την κυβέρνηση της Τουρκίας ή ανήκουν, ελέγχονται και διοικούνται απ΄αυτή.

Το νομοσχέδιο απαιτεί από τα διοικητικά συμβούλια των CalPERS και CalSTRS να υποβάλουν αναφορές στον νομοθέτη και στον κυβερνήτη μέσα σε ένα χρόνο από τη στιγμή που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφασίσει τις  κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας.

Η έκθεση θα αναφέρει λεπτομερώς τον κατάλογο των επενδύσεων που έχουν ήδη εκκαθαριστεί και έναν κατάλογο των επενδύσεων που ενδεχομένως μπορούν να ρευστοποιηθούν.

“Αν η Τουρκία εξακολουθεί να χρηματοδοτεί αρνητές της γενοκτονίας των Αρμενίων, πρέπει να τιμωρηθεί οικονομικά”, δήλωσε στο Massispost.com την Πέμπτη το μέλος της Πολιτείας της Καλιφόρνιας Adrin Nazarian, ο οποίος υπέβαλε το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ  του δημοσιογράφου  Işıl Öz , το νομοσχέδιο θα κοστίσει  σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις από την Καλιφόρνια.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: