Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Χτίζεται σιγά σιγά ο «ορθόδοξος άξονας» – Ο Ρ.Ράντεφ κάλεσε τον Β.Πούτιν στη Βουλγαρία

Μετά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Σερβία για την επέτειο του εορτασμού της λήξης  του  1ου παγκοσμίου πολέμου , ένα νέο ταξίδι προετοιμάζεται αυτή τη φορά προς τη Βουλγαρία  για τον εορτασμό των 140 χρόνων από την απελευθέρωση της χώρας από τους Οθωμανούς Τούρκους, σε πείσμα των Γερμανών και της νέας τάξης  πραγμάτων.


Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας, κάλεσε τον  Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της 140ης επετείου από την απελευθέρωση της χώρας από τον οθωμανικό  ζυγό , οι οποίες  θα πραγματοποιηθούν το 2018, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της βουλγαρικής προεδρίας .


Η  κύρια «είδηση»  είναι ότι ο Ράντεφ αντιμετώπισε και την σφοδρότατη αντίδραση φανατικής δυτικόφιλης μερίδας βουλευτών και πρώην….γενικώς…αλλά και ως πρώην στρατιωτικός τήρησε τον λόγο του στο ακέραιο.  
 «Σε σχέση με την 140η επέτειο από τη λήξη του Ρωσο-τουρκικού  πολέμου  του 1877-1878 και την απελευθέρωση της Βουλγαρίας, ο αρχηγός του κράτους κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του για να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα το 2018», αναφέρει η ανακοίνωση .

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος, με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον Ρ. Ράντεφ για την πρόσκληση και την αποδέχθηκε, ενώ η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης θα συμφωνηθεί μεταξύ των δύο μερών και θα ανακοινωθεί  αργότερα.

Τεράστια σημασία έχει η αποδοχή της πρόσκλησης από τον Βούλγαρο πρόεδρο του Ρώσου προέδρου στην επέτειο ενός Ρωσο-τουρκικού πολέμου που έδωσε το δικαίωμα στους Βουλγάρους να κάνουν ανεξάρτητο  κράτος .
Οι σχέσεις σύμφωνα με πληροφορίες του νέου Βουλγάρου προέδρου με τον Ρώσο ομόλογο του είναι «άριστες».
Πηγές στα ΜΜΕ και των δύο χωρών επιβεβαιώνουν την σύνδεση της αποκαλούμενης βουλγαρικής πατριωτικής πτέρυγας με την αντίστοιχη ρωσική , μιας και υπάρχουν τόσα κοινά από την ιστορία, τον πολιτισμό, την κουλτούρα , μέχρι την γλώσσα και την θρησκεία.


Οι ίδιες πηγές  ομιλούν ότι δια μέσου των Πατριαρχείων και πατριωτικών ομάδων υπάρχει μια τεράστια διασύνδεση Ρωσίας και Βουλγαρίας ( μην ξεχνάμε τα χρόνια της ΕΣΣΔ) , ενώ στην ουσία έχουμε την «μυστική» δημιουργία αυτού που ονομάζουμε στο pentapostagma.gr ως «ορθόδοξο άξονα» ο οποίος έχει μεγαλύτερη  έκταση και από τον αγωγό South Stream.

Η βουλγαρική εθνική και θρησκευτική ελίτ διαπίστωσε εδώ και πολύ καιρό ότι η ΕΕ είναι ένας νεκρός οργανισμός που στην ουσία προωθεί το  Δ’ Ράιχ, και τίποτα άλλο καλό δεν έχει να προσφέρει για την νεολαία της χώρας και το μέλλον της .

Την ίδια στιγμή  οι βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες στέλνουν στον πρόεδρο της Βουλγαρίας ( έχει τους δικούς του ανθρώπους ) συνεχώς  εκθέσεις για τον αλβανικό εθνικισμό και την προσπάθεια δημιουργίας της αποκαλούμενης Μεγάλης Αλβανίας , με τα απόνερα του σχεδίου αυτού  να φτάνουν σε όλα τα Βαλκάνια.

Η Ρωσία και η δημιουργία ενός μεταμοντέρνου  νέο-βυζαντικού χώρου από τις ορθόδοξες χώρες των Βαλκανίων  ….είναι η μόνη λογική λύση στο όλο πρόβλημα.
Ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρ.Ράντεφ ( πρώην ΑΓΕΑ) εμφορείται σε πολύ μεγάλο βαθμό από αυτές τις ιδέες, για  τις οποίες αναζητά συμπαραστάτες στα Βαλκάνια.

Ο ίδιος  συνεχάρη επίσης τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τον  ρωσικό λαό για την εορτή της Ημέρας της Ρωσίας πρόσφατα. Απόδειξη  αυτών των «εκτιμήσεων» αποτελεί η συνομιλία Ράντεφ και Πούτιν.


Σύμφωνα με τα βουλγαρικά ΜΜΕ, «κατά τη διάρκεια της  συνομιλίας είκοσι λεπτών, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλγαρίας, σημειώθηκαν οι  βαθείς ιστορικοί ,  πνευματικοί και θρησκευτικοί  δεσμοί μεταξύ του βουλγαρικού  και του ρωσικού λαού», και πολλά …άλλα.


Ο Ράντεφ είχε  δηλώσει στο παρελθόν την πρόθεσή του να καλέσει στους εορτασμούς της χώρας τον Πούτιν, ενώ η κίνηση αυτή δυσαρέστησε κάποιους πολιτικούς της χώρας, που αντιτίθενται σθεναρά στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ.

Ωστόσο Ράντεφ τόνισε ότι δεν θα «συμβιβαστεί με κανέναν , λόγω της εμμονής μιας χούφτας  βουλευτών.»

Νομίζουμε ότι ο πρώην αντιπτέραρχος της βουλγαρικής πολεμικής αεροπορίας και νυν πρόεδρος της χώρας , ο οποίος αντιτάχθηκε σε σχέδιο του ΝΑΤΟ για την φύλαξη του εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, είναι κάτι παραπάνω από  σαφής για τις προθέσεις του.

Ενώ οι πληροφορίες απο την γειτονική χώρα κάνουν λόγο για μια πολύ μεγάλη μερίδα του Βουλγαρικού λαού που τον ακολουθεί πιστά.

«Ορθοδοξία ξανά και εξοβελισμός Οθωμανών , Φράγκων, Γερμανών μια και καλή μέσω όμως Ρωσίας» και η δημιουργία μιας  μεταβυζαντινής  ένωσης  είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση και τίποτα άλλο .




 
Το βίντεο της ρωσικής τηλεόρασης που προβλήθηκε τρεις φορές για την Βυζαντινή αυτοκρατορία έλαβε χώρα από τους προγόνους των σημερινών χωρών της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: