Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Στις 22 Οκτωβρίου ο Ερντογάν στην Αθήνα


Κινήσεις καλής θέλησης και όχι απλά ρηματικές διαβεβαιώσεις αναμένει η Αθήνα εν όψει και της άφιξης του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, στις 22 Οκτωβρίου, με αφορμή τη συμμετοχή του στη Διεθνή Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή της Μεσογείου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας σημείωσε πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου θα επισκεφθεί νωρίτερα ή αργότερα την Αθήνα, σημειώνοντας ότι στη Νέα Υόρκη υπήρξε συμφωνία για την πραγματοποίηση της επίσκεψης εντός του Οκτωβρίου.


Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ευρύτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου επανέλαβε τη διακηρυγμένη θέση της Αθήνας υπέρ της ενίσχυσης κι εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων, παρατήρησε δε πως σε αντίστοιχες δηλώσεις προβαίνει και η άλλη πλευρά – «αυτές, όμως, πρέπει να συνοδεύονται από πράξεις» σημείωσε ο κ. Δελαβέκουρας και προσέθεσε πως «έως τώρα, ορισμένες πράξεις της Τουρκίας βρίσκονται σε αντίθεση με τις πρακτικές που ορίζονται από το διεθνές δίκαιο και τον κώδικα καλής γειτονίας».

Δ. ΚΑΤΣ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: