Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Εγκώμια Άσαντ για Τουρκία

 
Η Τουρκία είναι εγγυητής της ειρήνης και κατόρθωσε, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να επιτύχει πολλά στη διεθνή πολιτική σκηνή, ανέφερε ο Πρόεδρος της Συρίας Χάφες Αλ Άσαντ. 

Την ως άνω εκτίμηση εξέφρασε ο Σύρος Πρόεδρος σε συνέντευξή του την οποία δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», υπό τον τίτλο
«Δεν μπορεί να επέλθει ειρήνη χωρίς την Τουρκία». «Η Τουρκία, σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατόρθωσε πολλά. Κατά συνέπεια, σε όλες τις διαδικασίες στο εξής, θα είναι πάλιν η Τουρκία και πρέπει να είναι», τόνισε ο Πρόεδρος της Συρίας.


Ο κ. Άσαντ αναφέρθηκε και στην επίσκεψη που πραγματοποίησε ξαφνικά στο Ιράν πρόσφατα, λέγοντας ότι πριν από την επίσκεψή του αυτή είχε τηλεφωνική συνδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Είπε ότι «μεταξύ Συρίας και Τουρκίας και μεταξύ Συρίας και Ιράν υπάρχει ένας πολύ ισχυρός και υγιής συντονισμός.

Όμως, δεν μπορώ να γνωρίζω την ισχύ του διαλόγου και του συντονισμού μεταξύ Τουρκίας και Ιράν.
Όμως βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο». 

Εξήγησε ακόμα ότι οι σχέσεις της Συρίας με την Τουρκία δεν στρέφονται εναντίον κανενός, προσθέτοντας ότι οι Αμερικανοί έδειξαν πως στις συνομιλίες για την ειρήνη (στη Μέση Ανατολή) δεν μπορούν να είναι αμερόληπτοι:

«Γι’ αυτόν το λόγο, ο σημαντικότερος πρωταγωνιστής στο χρονοδιάγραμμα της ειρήνης είναι η Τουρκία και αυτό πάντα θα είναι έτσι», επισήμανε. 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: