Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Κούρδοι «γαζώνουν» Τούρκους στρατιώτες που έπεσαν σε ενέδρα (βίντεο)

Αποκαλυπτικό βίντεο δημοσίευσαν οι Κούρδοι.

Τούρκοι στρατιώτες πέφτουν σε ενέδρα τους. Τους «γαζώνουν» με οπλοπολυβόλα και τους σκοτώνουν στην περιοχή Semdinli της επαρχίας Χακάρι. 

Το περιστατικό, σύμφωνα με τους Κούρδους σημειώθηκε στις 14 Ιουνίου. 
Ωστόσο το βίντεο δημοσιεύτηκε χθες. 

Μετά δε το περιστατικό ανακοινώθηκε από το HPG πώς «στρατιώτες του εχθρού που συμμετείχαν σε κατασκευή του δρόμου για την εισβολή των τουρκικών στρατιωτικών οχημάτων στην περιοχή Xapuşk στην περιοχή Semdinli, του Χακάρι , έπεσαν σε ενέδρα από τις Κουρδικές δυνάμεις.

Η ενέδρα άφησε πίσω της 7 Τούρκους στρατιώτες νεκρούς».

Οι Τούρκοι στρατιώτες όπως φαίνεται στο βίντεο αποτελούν ομάδα αναγνώρισης προκειμένου να δουν αν η περιοχή είναι «καθαρή» από εχθρικά στοιχεία.
Κι αυτό γιατί η Άγκυρα έχει ξεκινήσει την κατασκευή δρόμου προκειμένου να κάνει την εισβολή της ακόμη πιο εύκολη.

Ένας από την ομάδα προπορεύεται και ακολουθούν άλλοι έξι, οι οποίοι δεν φαίνεται να είναι υποψιασμένοι ότι οδηγούνται στο θάνατο. Ίσα ίσα θα έλεγε κανείς πώς νομίζουν ότι κάνουν περίπατο μέχρι την ώρα βέβαια που αρχίζουν να πέφτουν οι πρώτες ριπές.
 
Οι εικόνες που καταγράφονται δείχνουν ατομα που σε καμία περίπτωση δεν εχουν εκπαιδευτεί να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους καταστάσεις, σε αντίθεση με τους Κούρδους που μαχόμενοι και κινούμενοι στα βουνά γνωρίζουν πολύ καλύτερα πώς να κινηθούν για να αποφύγουν τα εχθρικά πυρά.

Όταν έχουν πλησιάσει σε απόσταση βολής από τους Κούρδους και πέφτουν οι πρώτες σφαίρες οι Τούρκοι στρατιώτες αντί να κοιτάξουν πώς θα καλυφθούν τρέχουν πανικόβλητοι δεξιά και αριστερά και ένας μάλιστα προσπαθεί να γλυτώσει πέφτοντας στο γκρεμό.

Δεν επέζησε ωστόσο κανείς.
Η Άγκυρα κατάφερε με την πολιτική και την τακτική της να αυξήσει τον αριθμό των νεκρών στρατιωτών της κατά επτά.




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: