Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Τουρκία: Τούρκικα τα ελληνικά νησιά σύμφωνα με την αντιπολίτευση!

Ξεπέρασε και τον Ερντογάν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) στην Τουρκία καθώς θεωρεί τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου τουρκικά!


Έξω από το ελληνικό προξενείο στη Σμύρνη συγκεντρώθηκαν ο Πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Μεχμέτ Μπασάκ και μερικοί ακόμη συμπολίτες του, για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, σε νησιά του Αιγαίου, την περασμένη βδομάδα, και να καλέσουν την τουρκική Κυβέρνηση να λάβει μέτρα εναντίον της Αθήνας.

Ο Μεχμέτ Μπασάκ διάβασε και μία προκήρυξη στην οποία εκφράζεται λύπη για τις δηλώσεις του Προέδρου της Ελλάδας.
«Όποιος εποφθαλμιά τα εδάφη της πατρίδας μας, όποιος κι αν είναι αυτός, ξέρουμε πώς να τον βάλουμε στη θέση του», αναφέρεται στην προκήρυξη.

Παράλληλα επέκριναν και το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ επειδή δημιουργεί για ανούσια θέματα εντάσεις με κάποια κράτη, όπως αναφέρεται, αλλά για τα νησιά του Αιγαίου παραμένει σιωπηλό!
«Μήπως έχουν υποχωρήσει κρυφά στο θέμα των νησιών;», διερωτάται και αναφέρει ότι θα πρέπει το συντομότερο να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα έναντι της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτό το θέμα.


Την ίδια ώρα ο Ταγίπ Ερντογάν για ακόμα μία φορά προσπάθησε να ανακατέψει τα πράγματα στην περιοχή και έβαλε την Ελλάδα στην κουβέντα για τους S400 που θέλει να πάρει η Τουρκία.

Συγκεκριμένα πριν μερικές μέρες μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) χρησιμοποίησε επιθετική ρητορική όχι μόνο εναντίον χωρών μελών του ΝΑΤΟ αλλά και της Γερμανίας.

Ενώ αναρωτήθηκε: «Εμείς αν δεν μπορούμε να πάρουμε τα όπλα που ζητάμε από τις ΗΠΑ πρέπει να ψάξουμε κι αλλού. Γιατί το ΝΑΤΟ δεν είπε κάτι που η Ελλάδα χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια τους S 300;

Γιατί ενοχλήθηκαν με την Τουρκία τώρα», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος σχετικά με τις ενστάσεις που έχουν εκφραστεί από τις ΗΠΑ και τους αξιωματούχους της Ατλαντικής Συμμαχίας για τα σχέδια αγοράς των S-400 από την Άγκυρα.

Πηγή: mignatiou.com
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: