Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΒΑΛΛΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ (;) ΤΟΥΣ S-300!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Χολωμένος ο Ερντογάν από τις αμερικανικές αντιδράσεις για την προοπτική να προμηθευτεί η Τουρκία τους ρωσικούς πυραύλους, S-400, βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί κατά της Ελλάδας, τονίζοντας πως ενώ οι Έλληνες εδώ και χρόνια χρησιμοποιούν (;;;) τους ρωσικούς πυραύλους, S-300, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ δεν είπαν τίποτα, ούτε επέβαλλαν κυρώσεις, τώρα μας απειλούν εμάς ότι θα μας επιβάλλουν κυρώσεις αν πάρουμε τους S-400.


Ο Τούρκος πρόεδρος κατήγγειλε ότι οι ΗΠΑ είχαν υπονομεύσει τις διαπραγματεύσεις που διεξήγαγε η Τουρκία με τους Κινέζους για την αγορά κινέζικο αντιπυραυλικό σύστημα και τώρα προσπαθεί να εμποδίσει την Τουρκία να πάρει τους ρωσικούς πυραύλους. Αλλά η Τουρκία. όπως τόνισε χαρακτηριστικά, δεν θα υποχωρήσει και θα πάρει τους S-400.
 
Εντωμεταξύ σαν στυγνό εκβιασμό χαρακτηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ την εκδηλωθείσα πρόθεση των ΗΠΑ να προχωρήσουν στην ακύρωση της πώλησης των πυραύλων Parriot στην Τουρκία, που κρίνονται απαραίτητοι για την άμεση θωράκιση του συστήματος αεράμυνας της, στην περίπτωση που οριστικοποιηθεί η πώληση από την Ρωσία του συστήματος των S-400.

Όσον αφορά την δική μας πλευρά, μήπως μείναμε…μπουκάλα ;;;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: