Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΝΕΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ !!!! ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ

ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ !!!
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ & ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΒΙΩΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ;;;


Έκαναν ακατάσχετους τους λογαριασμούς των κομμάτων για να τα προστατέψουν από τις κατασχέσεις τραπεζών, ΕΦΚΑ και λοιπών πιστωτών, την ίδια ώρα που αρνούνται να νομοθετήσουν τον ακατάσχετο λογαριασμό των επιχειρήσεων, για να μπορούν να λειτουργήσουν και να πληρώνουν την μισθοδοσία τους !!!



Νέο προκλητικό «ρουσφέτι» στα κόμματα! Μόλις δύο μήνες άντεξε η κυβερνητική πρωτοβουλία για δραστική μείωση του ακατάσχετου της κρατικής χρηματοδότησης προς τα καταχρεωμένα στις τράπεζες κόμματα σε ποσοστό 10%, κάτι που είχε ψηφιστεί με την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης.

Με νέα ρουσφετολογική τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα για τους ΟΤΑ, η κυβέρνηση επαναφέρει το ακατάσχετο στην κρατική χρηματοδότηση στο 40% (!) μέχρι το τέλος του χρόνου (και βλέπουμε…).

Την ίδια ώρα, για κάθε πολίτη το ακατάσχετο για τον λογαριασμό του φτάνει μόλις τα 1.000 ευρώ!
Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες μπορούν να παρακρατήσουν το 60% από τα «δανεικά κι αγύριστα» των κομμάτων, ενώ με την προηγούμενη ρύθμιση οι τράπεζες παρακρατούσαν το 90%.

Πάει το μήνυμα
Η προηγούμενη ρύθμιση, μάλιστα, είχε συμβολικό χαρακτήρα, καθώς επιχειρούσε να στείλει στους πολίτες το μήνυμα ότι οι περικοπές και ο εξορθολογισμός των δημόσιων δαπανών ξεκινά πρώτα από τον πολιτικό κόσμο και τα κόμματα.

Το μήνυμα, ωστόσο, «ξεθώριασε» σε μόλις δύο μήνες με τα καταχρεωμένα κόμματα που οφείλουν στις τράπεζες σχεδόν μισό δισ. ευρώ στο σύνολό τους να μπαίνουν και πάλι στο απυρόβλητο και να απολαμβάνουν προνομιακό καθεστώς.

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» είχε αποκαλύψει την καθυστέρηση καταβολής της κρατικής χρηματοδότησης φέτος, γεγονός που γεννά εύλογα ερωτήματα για το αν στοχευμένα η κυβέρνηση καθυστερούσε την καταβολή της κρατικής χρηματοδότησης, καθώς τα κόμματα θα λάμβαναν μόλις το 10% μέχρι να φέρει την επίμαχη τροπολογία και τα κόμματα τελικά να λάβουν το 40%.


Επιπλέον, ακόμα και στο κυβερνών κόμμα τα οικονομικά είναι στο ναδίρ, παρότι δεν έχει δανειακά ανοίγματα όπως η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Η επίμαχη τροπολογία αναμένεται να υπερψηφιστεί από την πλειοψηφία των κομμάτων, ενώ σύμφωνα με την Εκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν προκαλείται απώλεια εσόδων του ελληνικού κράτους για το τρέχον οικονομικό έτος.

Πράγμα λογικό, καθώς τη νύφη την πληρώνουν οι τράπεζες.
Με την ίδια τροπολογία εξακολουθεί να ισχύει η δυνατότητα διοργάνωσης οικονομικών εξορμήσεων από τα κόμματα και τους συνασπισμούς κομμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη είναι μία μόνο από τη βροχή τροπολογιών που έφερε χθες η κυβερνητική πλειοψηφία, με στόχο κυρίως «μικροδιευθετήσεις» κομματικού χαρακτήρα.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: