Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Κομάντο στο Στόλο! Συμβαίνει ΤΩΡΑ στο Αιγαίο – Σπάνιες ΦΩΤΟ

Αμφίβιοι Καταδρομείς μέσα σε λέμβο κατά τη διάρκεια προσέγγισης σε βραχονησίδα.
 
Το armynow.net φέρνει στη δημοσιότητα αποκλειστικές φωτογραφίες από τη δράση των κομάντο στα πολεμικά πλοία!
Δείτε τι συμβαίνει και δεν το φαντάζεστε

Του Ισίδωρου Γεωργίου
Το armynow.net φέρνει στη δημοσιότητα εικόνες που δεν τις βλέπεις συχνά το κοινό παρά μόνο αν πρόκειται για στέλεχος είτε του πολεμικού ναυτικού, είτε για κομάντο από αμφίβια μοίρα καταδρομέων, είτε για νησιώτη- αλιέα.

Τέτοιες εικόνες μπορούσε κανείς ν’ αντικρίσει καταμεσής της θάλασσας καθώς αυτές οι κινήσεις- συναντήσεις δεν γίνονται κοντά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά στ’ ανοιχτά.

Μόλις έχει ανέβει με τη βοήθεια γερανού του πλοίου η λέμβος των αμφίβιων καταδρομέων ενώ απο την ανεπτυγμένη ανεμόσκαλα- “αράχνη” έχει επιβιβαστεί τμήμα της ΜΑΚ


Αυτές τις εικόνες μπορούσε κάποιος να τις δει αρκετές φορές τον περασμένο χειμώνα, με την νευρική Τουρκία να προκαλεί και να βγάζει συνεχώς πλωτά μέσα γύρο από την Παναγιά και το σύμπλεγμα των Οινουσσών, κοντά στα Ίμια, το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι ή βορειότερα δίπλα στη λεγόμενη Λαδόξερα για τον κόσμο Ζουράφα.

Πόσες φορές δεν ακούστηκε από τα ΜΜΕ πως η τάδε Κανονιοφόρος ή εκείνη η Πυραυλάκατος έφτασε μέχρι την οριογραμμή των Εθνικών χωρικών υδάτων της χώρας μας αλλά συνάμα και των συνόρων της ΕΕ για να συνοδεύσει κάποιο πλοίο της Γείτονος που είτε είχε κάνει παραβίαση είτε κινούνταν σε διεθνείς διαύλους αλλά θέλησε να προκαλέσει;

Αυτά τα πολεμικά ταχέα σκάφη που βρίσκονται συνεχώς κοντά στους ακρίτες μας πολλές φορές δεν είναι μονάχα με το πολύπειρο πλήρωμά τους.

Τους συντροφεύουν οι Αμφίβιοι Καταδρομείς από τα Ειδικά τμήματα Εθνοφυλακής οι οποίοι μαζί με τις καταδρομικές Zodiac έχουν την δυνατότητα για μια ομαδική απόβαση σε κάποιο νησί ώστε να το υπερασπιστούν.


Αμφίβιοι καταδρομείς πάνω στο πλοίο του ΠΝ


Το armynow.net δείχνει σήμερα ένα μέρος της διακλαδικότητας στην πράξη καθώς τα στελέχη από τις αμφίβιες Μοίρες Καταδρομών, ξεκίνησαν τόσο με τα Magna 960- ένα από τα πανίσχυρα αλλά καταπονημένα πλωτά όπλα των καταδρομέων- όσο και με τις Zodiac, επίσης καταπονημένες, από τη βάση τους και συναντήθηκαν εν πλω με το πλοίο του Πολεμικού μας Ναυτικού. 

Commando Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομέων περιμένουν την επιβίβασή τους σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.
Οι συνάδελφοί τους από τη μια λέμβο ήδη έχουν επιβιβαστεί και θ’ ακολουθήσει η ανέλκυση της καταδρομικής λέμβου στο πλοίο από το προσωπικό του ΠΝ.


Τα στελέχη της Πυραυλακάτου έριξαν την «αράχνη» και την ανεμόσκαλα για την επιβίβαση των καταδρομέων ενώ με γερανούς ανέβασαν τις λέμβους στο πίσω πρυμνιό κατάστρωμα.
Τέτοιου είδους εκπαιδευτικές δραστηριότητες δίνουν την ευκαιρία και σε κληρωτούς οπλίτες να ασκηθούν αλλά και να ζήσουν στιγμές διαφορετικές αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις κυρίως για τη συμπεριφορά μέσα στη θάλασσα.




Ταμπουρωμένοι στις βραχονησίδες

Η πυραυλάκατος έτσι όπως είναι «φορτωμένη» μπορεί ως ένα από τα ταχέα, μικρά και ευέλικτα σκάφη να κρυφτεί μέσα σε φυσικούς όρμους των μικρών νησιών στα ανατολικό Αιγαίο κι αυτό κάνει συνεχώς.

Η επιβίβαση των ανδρών της αμφίβιας Μοίρας έχει ολοκληρωθεί και οι Αξιωματικοί- Υπαξιωματικοί που επιβαίνουν στο Magna 960 των Ειδικών Δυνάμεων προχωρούν προς τη δική τους αποστολή ενώ αναφέρουν πως η όλη επιχείρηση της επιβίβασης έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα.
Είτε Κανονιοφόρος, είτε Πυραυλάκατος το Πολεμικό Ναυτικό έχει δείξει με τη ναυτοσύνη των στελεχών του πως αντέχει και μπορεί να κάνει κάθε φορά τον αιφνιδιασμό που θέλει η διοίκηση του Στόλου.

Άμα τι εμφανίσει των, μόνο και μόνο στη θέα ενός πλοίου «αστακού», οι νησιώτες μας αισθάνονται την απαραίτητη ασφάλεια που ζητούν, ενώ «άλλοι» είναι εύλογο πως καταλαβαίνουν ότι η χώρα μας με τα όσα προβλήματα κι αν έχει, διατηρεί υψηλό αξιόμαχο ηθικό ενώ μονίμως βρίσκεται ένα βήμα μπροστά ως ένας καλοδιαβασμένος μαθητής.

Αμφίβιοι Καταδρομείς κατά την τελική φάση προσέγγισης βραχονησίδας


Ανάμεσα στο προσωπικό από της Μοίρες Αμφίβιων Καταδρομών, υπάρχουν και οι «εκλεκτοί», αυτοί που θα σχεδιάσουν και θα υλοποιήσουν την ειδική επιχείρηση και πρώτοι θα προχωρήσουν στην ασφάλεια της επιλεγμένης ακτής για οποιαδήποτε αποβατική κίνηση πραγματοποιήσει μέρος της μονάδας.

Οι βατραχάνθρωποι των ΜΑΚ, είναι αυτοί που δεν σταματούν ποτέ τις λεγόμενες αναγνωρίσεις στα νησιά και τις νησίδες, αποφασισμένοι για ένα ισχυρό πλήγμα στο μαλακό υπογάστριο οποιουδήποτε αντιπάλου…
Τμήμα ειδικών επιχειρήσεων βατραχανθρώπων από Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομέων στο Ανατολικό Αιγαίο ελάχιστα λεπτά πριν επιχειρήσουν κάτω απο το νερό με συσκευές τύπου Lar (Κλειστού κυκλώματος)
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: