Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Αυτά είναι τα θύματα της μοιραίας πτήσης του σκάφους της Αερολέσχης Λάρισας (φωτό)

Οι ολονύκτιες έρευνες απέδωσαν καρπούς, μιας και τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους της Αερολέσχης Λάρισας εντοπίστηκαν γύρω στις τρεις τα ξημερώματα της Πέμπτης. Το αεροσκάφος είχε χαθεί από το ραντάρ και αναζητούνταν από το βράδυ της Τετάρτης.


Στο σημείο εντοπίστηκαν και οι σοροί των δύο άτυχων επιβατών του αεροσκάφους όπου και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κουτλιμπάνειο Νοσοκομείο Λάρισας.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και οι δύο επιβαίνοντες βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματα του αεροσκάφους.
Σημειώνεται πως η επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Αερολέσχης ήταν δύσκολη, καθώς η νύχτα και το μικρό μέγεθος του αεροσκάφους εμπόδιζαν τον εντοπισμό του.
Αυτοί ήταν οι δύο επιβαίνοντες 
Στο αεροσκάφος επέβαινε ο ιδιοκτήτης του, Διονύσης Τσεκούρας, 43 ετών, γνωστός επιχειρηματίας στο χώρο της εμπορίας και διανομής μάρκας καφέ. Ο Διονύσης Τσεκούρας ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
Εικόνες από το προφίλ του Διονύση Τσεκούρα στο Facebook:


Κατά έναν τραγικό τρόπο, η μεγάλη του αγάπη, οι πτήσεις, στάθηκε μοιραία για τον Διονύση Τσεκούρα που έχασε τη ζωή του μαζί με τον 37χρονο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας Νίκο Γρηγορίου, όταν το μονοκινητήριο αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στην περιοχή των Πλατανουλίων, 15 χιλιόμετρα έξω από τη Λάρισα.

Ο Διονύσης Τσεκούρας, μεγαλωμένος στην Αμφιλοχία, είχε καταφέρει να δημιουργήσει τη δική του «αυτοκρατορία» στο χώρο του καφέ στην περιοχή, αφού ήταν ο γενικός αντιπρόσωπος της εταιρείας Illy στην Θεσσαλία.

Αρκετά γνωστός στη Λάρισα, παντρεμένος με τη σύζυγό του Ελένη και πατέρας δύο παιδιών, αφιέρωνε τον ελεύθερο χρόνο του στη μεγάλη του αγάπη: στους αιθέρες.
Πετούσε με κάθε ευκαιρία που του δίνονταν, ενώ όπως εξηγούσαν στο onlarissa.gr φίλοι του, "ήταν τόσο μεγάλη η αγάπη του για τα αεροπλάνα, που αν μπορούσε να μας πετάξει όλους μαζί, θα το είχε κάνει".
Ο προσωπικός λογαριασμός του στο facebook εξάλλου, ήταν γεμάτος από φωτογραφίες με αεροσκάφη, σε κάποιες από τις οποίες πρωταγωνιστούσε και ο ίδιος.
Το μοιραίο μονοκινητήριο μάλιστα, ήταν κατά τις ίδιες πληροφορίες ιδιοκτησίας του άτυχου 43χρονου.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 6.30 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλείου στη Λάρισα, ενώ η σορός του θα βρίσκεται στην εκκλησία μία ώρα νωρίτερα.


Ο δεύτερος επιβάτης ήταν ο 34χρονος Νικόλαος Γρηγορίου, αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος αυτή τη χρονική περίοδο υπηρετούσε στην Καλαμάτα, ενώ παλαιότερα είχε περάσει από μονάδα της 110 Πτέρυγας Μάχης της Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιβαίνοντες ήταν φίλοι, ενώ κατάγονταν από την περιοχή της Αμφιλοχίας.

Οι σοροί των δύο νεκρών, αφού απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου αναμένεται να διεξαχθεί νεκροψία - νεκροτομή.
Στη Λάρισα αναμένεται η Επιτροπή
Σε ό,τι αφορά στα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους, αυτά θα διερευνηθούν από κλιμάκιο της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, η οποία αναμένεται στο σημείο του συμβάντος το μεσημέρι.
Σημειώνεται πως τα συντρίμμια του αεροσκάφους παραμένουν στο σημείο -ένα χωράφι με αμυγδαλιές- ώστε να γίνει η αυτοψία, ενώ φυλάσσονται από δυνάμεις της Αστυνομίας.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: