Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

ΟΥΤΕ S-300 ΟΥΤΕ S-400 ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ…S-500!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ υπάρχει κάποια ανησυχία για την προοπτική να προμηθευτεί η Τουρκία τους ρωσικούς πυραύλους S-400, οι πληροφορίες που έρχονται από την Μόσχα κάνουν λόγο για τους νέους πυραύλους S-500, πολύ πιο ισχυρούς και με πολύ περισσότερες δυνατότητες από τα προηγούμενα μοντέλα.



Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, το μέλος της Εθνικού Συμβουλίου τους ρωσικού υπουργείου Άμυνας, İgor Koroçenko, ανακοινώσε ότι πολύ σύντομα θα είναι έτοιμοι προς επιχειρησιακή εγκατάσταση οι νέοι πύραυλοι S-500.


 

Το νέο πυραυλικό σύστημα των S-500 είναι το πιο τέλειο από τα προηγούμενα των S-300 και S-400 και έχουν την άμεση δυνατότητα να πλήξουν με αλάθητη ακρίβεια εχθρικά αεροπλάνα, ελικόπτερα και οτιδήποτε πετάει που εκλαμβάνεται σαν εχθρική απειλή.



Το εντυπωσιακό με τους νέους αυτούς πύραυλους είναι το βεληνεκές τους που όπως αναφέρεται, φτάνει στα 600 χιλιόμετρα, ενώ έχουν την ικανότητα να πλήξουν συγχρόνως 10 διαφορικούς στόχους. 

Το ύψος της εκτόξευσης τους φτάνει στα 27 χιλιόμετρα.


Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, το νέο πυραυλικό σύστημα των S-500 έχει ήδη θορυβήσει «πολλούς» καθώς οι αεροπορικές τους δυνατότητες ουσιαστικά με σύστημα αυτό τίθενται στην ομηρεία των ρωσικών διαθέσεων.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: