Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Τα προσωπικά αντικείμενα των κομάντος που σκοτώθηκαν με το Noratlas στην Κύπρο! ΦΩΤΟ

Πέρασαν δυο χρόνια από τον εντοπισμό του αεροσκάφους NORATLAS που συμμετείχε στην αποστολή αυτοκτονίας ΝΙΚΗ το 1974,στην Κύπρο.


Εκτός από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, συγκίνηση προκαλούν τα ελάχιστα προσωπικά αντικείμενα των 31 νεκρών ηρώων.
Ο 32ος ο καταδρομέας Ζαφειρίου , σώθηκε αλλά δεν είναι πια στη ζωή.


***Η πολύ καλή σελίδα ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ,δημοσιεύει τις φωτογραφίες των προσωπικών αντικειμένων των ηρώων,κάποια από τα οποία θα τοποθετηθούν σε ειδικές προθήκες στο Πολεμικό Μουσείο της Αεροπορίας στην Αθήνα.
Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει ζητήσει να δημιουργηθεί και ένα μικρό μουσείο ειδικά για το Νοράτλας στην ΕΛΔΥΚ ή σε κάποιον άλλον χώρο αναφοράς στην Κύπρο. Αντίστοιχα, κάποιον χώρο για φύλαξη των συντριμμιών του Νοράτλας αναμένεται να δημιουργήσει και η Εθνική Φρουρά.

Τέσσερις δεκαετίες μετά από το χώμα ξεθάφτηκαν σταυροί, στρατιωτικός εξοπλισμός (κράνος, όπλο, παγούρι), λουρί ρολογιού, μπαταρίες, καλώδια ακόμη και ένα χαρτονόμισμα των 1.000 δραχμών.

Μέχρι σήμερα έχουν ταυτοποιηθεί τα λείψανα ή μέρος των λειψάνων 28 καταδρομέων και μελών του πληρώματος. Έχουν παραλάβει οι οικογένειες 25 από τα 28 λείψανα που ταυτοποιήθηκαν.


Υπολείπεται ο εντοπισμός και η ταυτοποίηση των λειψάνων των υπολοίπων τριών μελών του Νοράτλας «Νίκη 4». Πρόκειται για τους Χριστόδουλο Δοϊτσίδη, Δημήτρη Σορώκο και Στέργιο Συμεωνίδη.
***Η πολύ καλή σελίδα ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: