Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Το «deep american state» «κατάπιε» τον πρόεδρο Τραμπ - Πολύ αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα η αποπομπή Πρίμπους

Μεγάλο κτύπημα δέχθηκαν χθες τα ελληνικά συμφέροντα με την αποπομπή του Ελληνοαμερικανού προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους ενώ αποδεικνύεται ότι ο «σκιώδης» παράλληλος οργανισμός που όλοι γνωρίζουν ως «american deep state» (βαθύ αμερικανικό κράτος) έχει μέχρι αυτή την στιγμή «καταπιεί» τον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ ο οποίος δυστυχώς δείχνει αδύναμος και αποκλεισμένος στον Λευκό Οίκο


Μέχρι αυτή την στιγμή ο Αμερικανός πρόεδρος δεν μπορεί να εφαρμόσει ούτε ένα διάταγμα αφού είτε το Κογκρέσσο του τα ακυρώνει είτε κάποιος... δικαστής από την Οκλαχόμα το μπλοκάρει.

Και όχι μόνο αυτό αλλά το Κογκρέσσο περνάει νομοσχέδια ύψιστης σημασίας όπως οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τα οποία δεν παίρνει την έγκρισή του.

Η αποπομπή του Ρ.Πρίμπους δυστυχώς «αποελληνοποιεί» τον στενό κυβερνητικό κύκλο.
Είναι μεγάλο πλήγμα για την Ελλάδα καθώς ήταν ενσυνείδητος Ελληνοαμερικανός και Ορθόδοξος και προωθούσε τα ελληνικά συμφέροντα σε συνδυασμό πάντα με τα αμερικανικά.

'Εχουν σειρά και άλλοι όπως ο ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον ο οποίος διαρρέει ότι θα παραιτηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου

Τι να πρωτοθυμηθούμε.
Τις παρατήσεις των στενών του συμβούλων;
Του Μ.Φλιν (δεν μας χάλασε γιατί ήταν τουρκόφιλος) και του Steve Bannon που επί της ουσίας τους παραίτησαν με το έτσι θέλω;

Την αποπομπή του προηγούμενου εκπροσώπου τύπου του Λευκού Οίκου του Σον Σπάισερ που την θέση του πήρε κάποιος «απίθανος» Σκαραμούτσι; Ένας Σκαραμούτσι που έβριζε σκαιότατα τον Ρ.Πρίμπους και τελικά δικαιώθηκε με την αποπομπή του τελευταίου;

Επισήμως εμφανίστηκε ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ότι αποφάσισε να πάψει από τα καθήκοντα του τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου τον Ελληνοαμερικανό Ρέινς Πρίμπους και ο ρεπουμπλικανός (στα χαρτιά αφού το ρεπουμπλικανικό κόμμα τον θεωρεί ξένο σώμα) πρόεδρος  ανακοίνωσε την απόφασή του μέσω twitter, ενώ η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη, καθώς ο ομογενής συνεργάτης του Τραμπ δεν διατηρούσε καλές σχέσεις με τον νέο υπεύθυνο επικοινωνίας Άντονι Σκαραμούτσι!

Λες και τον έβιζε αυτός!
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατονόμασε και τον διάδοχο, ο οποίος είναι ο Τζον Κέλι, ένας σπουδαίος Αμερικανός, όπως χαρακτηριστικά έγραψε!

Είναι σαφές ότι το περιβάλλον του Αμερικανού προέδρου απλώς ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ από ανθρώπους που έχουν υποδειχθεί από... τα γνωστά -άγνωστα παράκεντρα που ελέγχουν τις ΗΠΑ

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς είχε προϊδεάσει για τις εξελίξεις. «Νομίζω ότι αυτό που έχουμε – αυτό είναι ένας Λευκός Οίκος που έχει πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες, επειδή ο πρόεδρος προσλαμβάνει τους καλύτερους ανθρώπους», είπε η εκπρόσωπος.
«Αν ο κ. Τραμπ απολέσει την εμπιστοσύνη του κ. Πρίμπους αυτός θα πάρει αυτή την απόφαση», δήλωσε η κυρία Σάντερς.
Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι τα μέλη του προσωπικού του Τύπου του Λευκού Οίκου έχουν ένα «υγιή ανταγωνισμό» μεταξύ τους επειδή ο κ. Τράμπ εκτιμά ακόμα και αυτούς που διαφωνούν με την πολιτική του.

«Οι άνθρωποι που είναι εδώ, είναι εδώ επειδή αγαπούν τον πρόεδρο», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Σκοτεινά χρόνια έρχονται στις ΗΠΑ και όχι γιατί υπάρχει το «βαθύ» κράτος.
Αυτό πάντοτε υπήρχε.
Αλλά γιατί για πρώτη φορά το «βαθύ» κράτος επίσημα βγήκε μπροστά και χωρίς να το απασχολεί η φανέρωση της ύπαρξής του ανέλαβε την εξουσία.

Μπορεί να αντιδράσει ο Ν.Τραμπ; Από αυτά που βλέπουμε μέχρι τώρα πολύ... αμφίβολο.

Όπως έλεγε και ο «σκοτεινός» ανώνυμος άνδρας στην διάσημη σειρά X-Files θέλοντας να τονίσει το «πρόσκαιρο» των προέδρων απέναντι στο «σκιώδες» κράτος:  «Ι watched presidents die»

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: