Aπίστευτη τουρκική πρόκληση έρχεται στο φως της δημοσιότητας καθώς το πρωί της Κυριακής στον Λευκό Πύργο μία παρέα Τούρκων επιχείρησε να φωτογραφηθεί κρατώντας την τουρκική σημαία στον Λευκό Πύργο.


Τους Τούρκους εντόπισε έγκαιρα η ασφάλεια του Λευκού Πύργου ενώ την ίδια στιγμή μία δημοσιογράφος με τη φίλη της που ήταν παρούσες, τους εμπόδισαν να ανέβουν στην κορυφή του Πύργου, όπου κυματίζει η Ελληνική σημαία.

Πιθανότατα οι Τούρκοι θα επιχειρούσαν να κατεβάσουν την Ελληνική σημαία!
 
 
Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ράνια Αγγελακούδη, σύμφωνα με το seleo.gr κάλεσε την ασφάλεια και εμπόδισε τη συγκεκριμένη παρέα να ανέβει από την σιδερένια σκάλα στο τελευταίο επίπεδο του Λευκού Πύργου.

«Αφού τελείωσε η βόλτα και οι φωτογραφίες στο «μπαλκόνι» του Λευκού Πύργου πήραμε την κάθοδο… Κατεβαίνοντας τις σκάλες, στον 4ο όροφο είδαμε μια ομάδα 6-7 ατόμων να ανεβαίνουν προς τον 5ο όροφο ενώ ένας από αυτούς έβγαλε από την τσέπη του την Τουρκική σημαία. Η φίλη μου κατάλαβε αμέσως τι θα συμβεί και απευθυνόμενη σε εμένα μου λέει:

«Να δεις που θα πάνε επάνω να ανοίξουν τη σημαία και να βγουν φωτογραφίες». Δίχως να χάσω δευτερόλεπτο της λέω: «Γυρνάμε πίσω» δήλωσε η δημοσιογράφος.
 
«Αφού λοιπόν φτάσαμε στο τελευταίο επίπεδο περιμέναμε να δούμε πως θα κινηθούν. Στο μεταξύ ενημερώσαμε το προσωπικό ασφαλείας του Πύργου και έφτασε αμέσως. Εκείνη την ώρα ένας εξ αυτών είχε ανοίξει τη σημαία και οι άλλοι τον κύκλωσαν για προστασία.
 
Τους πλησίασα με προσοχή να μη με αντιληφθούν κι έβγαλα τη φωτογραφία, ενώ το προσωπικό ασφαλείας τους έκανε συστάσεις να μαζέψουν τη σημαία. Χωρίς να δημιουργήσουν ένταση, μάζεψαν την σημαία και αποχώρησαν».

«Έμεινα να καλύπτω τη σκάλα με το σώμα μου που οδηγούσε στην Ελληνική σημαία, ήμουν αποφασισμένη για όλα… Εκεί ψηλά δε θα ανέβαινε κανείς!» δήλωσε η Ρανια Αγγελακούδη.
 
Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 11 το πρωί της Κυριακής στο Λευκό Πύργο και μετά από την παρατήρηση της ασφάλειας του μνημείου η παρέα των Τούρκων αποχώρησε.
Το περιστατικό είναι άκρως σοβαρό.
Από τύχη δεν πέτυχε.
Και η Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για ακόμη μια φορά.
Φανταστείτε να είχαν πετύχει το σκοπό τους τι επικοινωνιακό αντίκτυπο θα είχε…
Οι φωτογραφίες που έβγαλε η Ράνια Αγγελακούδη: