Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΝΑΡΚΟΠΛΟΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: ΑΛΛΗΛΟΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ, ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ & ΤΟΥΡΚΩΝ

Στις 4 Ιουλίου το Λιμενικό είχε πραγματοποιήσει επιχείρηση κατά την οποία σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες Ναυαγοσωστικό σκάφος είχε ανοίξει πυρ εναντίον ύποπτου, για μεταφορά ναρκωτικών, πλοίου με Τουρκική σημαία, χωρίς να μπορέσει να το ακινητοποιήσει.


Μετά από την κατακραυγή, το Λ.Σ. έβγαλε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως οι πληροφορίες του προήλθαν από ανώνυμη πηγή που τηλεφώνησε στο Λιμεναρχείο Ρόδου.

Το Think News είχε αμφισβητήσει δημόσια αυτή την εξήγηση για τους εξής λόγους:*** Φιάσκο ανευ προηγουμένου για το Λ.Σ.
Σήμερα η τουρκική εφημερίδα Hurriyet αναφέρει πως λίγο μετά το περιστατικό οι τουρκικές αρχές απέστειλαν διπλωματική σημείωση στην Ελλάδα ζητώντας λεπτομερείς πληροφορίες.

Η Ελλάδα απάντησε πως η DEA (Αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών) της παρήσχε τις πληροφορίες σχετικά με πλοίο που διακινούσε ναρκωτικά και καθώς το τουρκικό πλοίο  αρνήθηκε τις προειδοποιήσεις του Λ.Σ., οι άντρες του Λ.Σ. πυροβόλησαν στο πλαίσιο της νόμιμης διαδικασίας.


Καθώς το Λ.Σ. δεν κατάφερε να ακινητοποιήσει το ύποπτο πλοίο, εκείνο κατευθύνθηκε προς την Τουρκία όπου πραγματοποιήθηκε έλεγχος απο τις Τουρκικές αρχές. Σύμφωνα με την Hyrriyet, δεν βρέθηκε τίποτα.
Στη συνέχεια, η Τουρκία ζήτησε από τα γραφεία της DEA στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα την πηγή των πληροφοριών της.
Η DEA απάντησε στις τουρκικές αρχές πως δεν σχετίζεται με τις πληροφορίες. 
Όπως αναφέρει η Hurriyet, εν τω μεταξύ, η Τουρκία επιβεβαίωσε εκ νέου από τις ελληνικές αρχές ότι οιπληροφορίες προήλθαν από την DEA.

ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ

Από την μια πλευρά το Λ.Σ. ενημέρωσε τον Ελληνικό λαό πως οι πληροφορίες προήλθαν από ανώνυμη πηγή ενώ την ίδια στιγμή ενημερώνουν τις Τουρκικές αρχές πως ήταν όντως η DEA που έδωσε το πακέτο πληροφοριών.

Λίγες ώρες αργότερα πηγές του ΥΕΝ και του Υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν μετά απο την πίεση που προκλήθηκε λόγω της αποτυχίας της επιχείρησης, πως οι πληροφορίες προήλθαν απο τις ΗΠΑ. Σήμερα οι Τούρκοι το επιβεβαιώνουν, ενώ οι Αμερικανοί το διαψεύδουν.

Αποτελεί όνειδος για την χώρα το συγκεκριμένο περιστατικό γιατι αφενός δεν μπορείς να ψεύδεσαι στον Ελληνικό λαό και αφετέρου δεν μπορείς να διαπομπεύεις δημοσίως υπηρεσίες πληροφοριών με τις οποίες συνεργάζεσαι, αναγκάζοντας την DEA να διαψεύδει τις κατηγορίες της Τουρκίας.

*** Φιάσκο ανευ προηγουμένου για το Λ.Σ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: