Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Οι ΗΠΑ εμμένουν στην αποχώρηση Καντάφι Ζητούν πράξεις και όχι λόγια από το Λίβυο ηγέτη


Ήρθε η ώρα για να αποχωρήσει από την εξουσία ο Μουαμάρ Καντάφι, τόνισε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Υπό τον έλεγχο των ανταρτών η πόλη-κλειδί Μπρέγκα.
Ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι "ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει", ανέφερε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, απαντώντας στην επιστολή που έστειλε την Τετάρτη ο Λίβυος ηγέτης στον Μπαράκ Ομπάμα. 

Η Κλίντον επισήμανε ότι ο Καντάφι πρέπει άμεσα να εγκαταλείψει την εξουσία και να απομακρυνθεί από τη χώρα.

«Οι δυνάμεις του πρέπει να αποσυρθούν από τις πόλεις που έχουν καταλάβει με τη βία», πρόσθεσε.

Στο γράμμα που έστειλε ο Καντάφι παρακαλάει τον Αμερικανό Πρόεδρο να σταματήσει αυτό τον "άδικο πόλεμο ενάντια στο λαό μιας αναπτυσσόμενης χώρας".

Στην επιστολή, χαρακτηρίζει για άλλη μια φορά τον Ομπάμα γιο του και τονίζει ότι έχει πληγωθεί ηθικά παρά σωματικά "από όσα έχουν συμβεί σε εμάς εξαιτίας σας". 

"Παρά τα όσα έχουν συμβεί πάντως, θα είσαι πάντα ο γιος μου", καταλήγει ο Καντάφι. Πάντως, Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η επιστολή, "δεν περιέχει κάτι καινούριο" και ότι σίγουρα, δεν πρόκειται να την πάρουν "στα σοβαρά".

Νωρίτερα ο Λευκός Οίκος είχε ζητήσει από τον Μουαμάρ Καντάφι πράξεις και όχι λόγια, σε απάντηση του μηνύματος του Λίβυου ηγέτη μετά την απόσυρση των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών από τη Λιβύη. 

''Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπήρξε μια επιστολή, προφανώς δεν είναι η πρώτη'', είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τζέι Κάρνεϊ, ενώ ταξίδευε με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, που μετέφερε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στη Φιλαδέλφεια, για μια σύνοδο με θέμα την οικονομία.

Χωρίς να αποκαλύψει το περιεχόμενο του μηνύματος, ο κ. Κάρνεϊ υπενθύμισε ότι ο Ομπάμα έλεγε εδώ και εβδομάδες ότι μια εκεχειρία στη Λιβύη θα εξαρτηθεί από ''πράξεις και όχι λόγια, αλλά και από τον τερματισμό της βίας''.

''Τα λόγια δεν είναι το ίδιο πράγμα με τις πράξεις'', τόνισε ο εκπρόσωπος, του Λευκού Οίκου.

Στην Μπρέγκα οι αντάρτες
Ο εμφύλιος πόλεμος της Λιβύης θα μπορούσε να ονομαστεί και «πόλεμος του πετρελαίου». 

Οι αντάρτες ανακτούν εδάφη στην Μπρέγκα, μια από τις πόλεις «κλειδιά» για τον έλεγχο του «μαύρου χρυσού». 

Οι δυνάμεις των ανταρτών ισχυρίζονται ότι κέρδισαν χθες το έδαφος που είχαν χάσει τις προηγούμενες μέρες από τα κυβερνητικά στρατεύματα κοντά στην Μπρέγκα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Τις προηγούμενες μέρες, εξάλλου, ξεκίνησαν την εξαγωγή πετρελαίου προκειμένου να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν τον αγώνα τους κατά του Μουαμάρ Καντάφι.

Ένα δεξαμενόπλοιο κατέπλευσε χθες σε έναν τερματικό σταθμό κοντά στην πόλη Τομπρούκ, στα ανατολικά της Λιβύης, για να παραλάβει το πρώτο φορτίο αργού πετρελαίου από τις ζώνες που είναι υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το δεξαμενόπλοιο, με σημαία Λιβερίας και ιδιοκτησίας μίας εταιρείας με έδρα την Ελλάδα, φόρτωσε πετρέλαιο και απέπλευσε από τον τερματικό προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Το τάνκερ είχε φτάσει την Τρίτη στις ακτές της ανατολικής Λιβύης για να παραλάβει το πρώτο φορτίο αργού πετρελαίου από τις αρχές Μαρτίου οπότε σταμάτησαν οι εξαγωγές από τη χώρα εξαιτίας της κρίσης.

Από την άλλη, η κυβέρνηση του καθεστώτος Καντάφι κατήγγειλε την Τετάρτη ότι επλήγησαν από βρετανικά αεροσκάφη οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιοχή Σαρίρ, από τις σημαντικότερες της χώρας, με αποτέλεσμα την ανάφλεξη και την καταστροφή ενός κεντρικού αγωγού, που συνέδεε τις δεξαμενές με ένα από τα λιμάνια της Λιβύης στη Μεσόγειο Θάλασσα, απ' όπου και γινόταν η μεταφόρτωση του πετρελαίου σε τάνκερ. 

''Τα βρετανικά αεροσκάφη επιτέθηκαν με πυραύλους και βόμβες κατά των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στο Σαρίρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις φύλακες του συγκροτήματος, ενώ τραυματίστηκαν και αρκετοί εργαζόμενοι'', δήλωσε από την Τρίπολη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Κχαλέντ Καΐμ, στους εκπροσώπους του Τύπου.

 
«Χειρουργικές επιθέσεις»
Παράλληλα, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, ο Μουαμάρ Καντάφι, χρησιμοποιεί αμάχους ως ασπίδες στο οδικό δίκτυο για να μπορούν να προελαύνουν ευκολότερα προς πόλεις που έχουν καταληφθεί από τους εξεγερμένους. 

«Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Λιβύης έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε μη συμβατικές τακτικές διευκολύνοντας την οδική μετακίνησή τους χρησιμοποιώντας πολίτες ως ανθρώπινη ασπίδα κατά την προέλασή τους» προς πόλεις που κατέχουν οι εξεγερμένοι, υποστήριξε μιλώντας στον Τύπο ο Βρετανός αντιναύαρχος Ρας Χάρντινγκ, αναπληρωτής διοικητής της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στη Λιβύη. 

Για να αντιμετωπιστεί αυτό, το ΝΑΤΟ συνεχίζει τις απευθείας επιθέσεις κατά των κυβερνητικών δυνάμεων καθώς και κατά της επιμελητειακής βοήθειάς τους, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι οι δυνάμεις της συμμαχίας προχωρούν σε «χειρουργικές επιθέσεις» για να κόψουν τον κύριο δρόμο εφοδιασμού των κυβερνητικών δυνάμεων μεταξύ της Μιζουράτα και της Ατζνταμπίγια, προσπαθώντας να αποφύγει με κάθε τρόπο την πρόκληση θυμάτων μεταξύ των πολιτών.

Τα κορίτσια-φύλακες του Μουαμάρ Καντάφι
Είναι όλες τους εκπαιδευμένες και οι περισσότερες όμορφες. Είναι η σκιά του Λίβυου ηγέτη, του Συνταγματάρχη Μουαμάρ Αλ Καντάφι.

Οπουδήποτε εμφανίζεται ο Καντάφι εκείνες δημιουργούν ένα προστατευτικό κλοιό γύρω του. 

Με βλοσυρό βλέμμα και το χέρι να χαϊδεύει το όπλο, δεν αφήνουν κανένα να τον πλησιάσει. Είναι η πραιτοριανή του φρουρά.
 
Ο αριθμός τους αγγίζει τις 40 και ο μύθος λέει ότι για να περάσει κάποια τις εξετάσεις και να γίνει μια “αμαζόνα” του 

Συνταγματάρχη πρέπει να είναι παρθένα... Υπάρχουν γυναίκες σωματοφύλακες του Καντάφι που τις εμπιστεύεται περισσότερο και από τα παιδιά του. Είναι μαζί του για 10 και 15 χρόνια.

Οι περισσότερες είναι σαγηνευτικά μελαψές... εξωτικές... με φιδίσια κορμιά σαν να έχουν βγει από κάποια ταινία. Ξανθιές, μελαχρινές, κοκκινομάλλες.
Κάποιες άλλες είναι άγριες και με ένα τους βλέμμα σε παγώνουν. 

Υπάρχουν και μερικές που συναγωνίζονται σε όγκο, άνδρες bodybuilders. 

Με χέρια σαν τανάλιες και ένα τους σπρώξιμο σε πετάει πίσω. Όλες πάντως ανεξάρτητα της σωματικής τους διάπλασης είναι εκπαιδευμένες να σκοτώσουν και πρόθυμες να σκοτωθούν για τη ζωή του Ηγέτη τους.

Ασπίδα τα κορμιά τους
Το δέσιμο του Καντάφι με τις αμαζόνες του είναι εντυπωσιακό. Στην πραγματικότητα έχει αποθέσει τη ζωή του στα χέρια τους και εκείνες το ξέρουν.

Σε μια περιοδεία του σε χώρες της Αφρικής το 1984, επισκέφθηκε και την Αιθιοπία. Στην Αντίς Αμπέμπα θα έδινε συνέντευξη Τύπου σε Αιθίοπες αλλά και σε ξένους δημοσιογράφους. 

Ήθελε μέσα στην αίθουσα και γύρω του να υπάρχουν οι αμαζόνες του οπλισμένες. 
Η αστυνομία της Αιθιοπίας το απαγόρευσε.
Ο Συνταγματάρχης επέμενε, αλλά δεν κατάφερε κάτι. 

Οι Αμαζόνες αφοπλίστηκαν και ευγενικά τις έβγαλαν από την αίθουσα. 

Ο Καντάφι έγινε έξαλλος. Θεώρησε ότι εξευτέλισαν τις γυναίκες του, άρα και εκείνον. 

Οι σχέσεις Λιβύης - Αιθιοπίας κρέμονταν σε μια κλωστή. Εγκατέλειψε τη συνέντευξη, και αποχώρησε από τη χώρα μαζί με τις γυναίκες του με προορισμό τη Μέκκα για να προσευχηθεί.

Σε μια απόπειρα εναντίον του Καντάφι το 1998, η πανέμορφη Αίσα, η αγαπημένη σωματοφύλακας του Καντάφι και η κορυφαία σε ικανότητες, κάλυψε με το κορμί της τον Συνταγματάρχη.

Οι σφαίρες έπεφταν βροχή. Το κορμί της Αίσα δέχτηκε περισσότερες από 15 σφαίρες πριν ξεψυχήσει, άλλες 7 αμαζόνες τραυματίστηκαν από τα πυρά. 

Ο Καντάφι δεν έπαθε το παραμικρό. Οι επίδοξοι εκτελεστές του ηγέτη της Λιβύης εξολοθρεύτηκαν από τις υπόλοιπες γυναίκες της φρουράς του.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι με πολλές από τις “αμαζόνες” του, ο συνταγματάρχης έχει “στενότερη” σχέση. Αλλά είπαμε αυτά τα λένε οι κακές γλώσσες. 

Όταν ο Καντάφι δεν επισκέπτεται κάποια ξένη χώρα η προσωπική του φρουρά περιπολεί άγρυπνα το σπίτι του.

Στις δημόσιες εμφανίσεις του ακροβολίζονται και με το δάχτυλο στη σκανδάλη στοχοποιούν οτιδήποτε τους φανεί επικίνδυνο.

Όταν ο Συνταγματάρχης ταξιδεύει στο εξωτερικό, ταξιδεύει πάντα με 3 αεροπλάνα. 

Το δικό του, με λίγες εκλεκτές αμαζόνες, το αεροπλάνο με τις υπόλοιπες και ένα τρίτο με τον οπλισμό τους.

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: