Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Bίντεο: Η στιγμή που ο «Αμπού Γιούσεφ ο Βέλγος» σκορπάει το θάνατο στους Γάλλους αστυνομικούς



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Βίντεο με την στιγμή που ο ισλαμιστής «Αμπού Γιουσούφ ο Βέλγος» επέλεξε να πυροβολήσει αστυνομικούς και να σκοτώσει εν τέλει έναν από αυτούς είδε το φως της δημοσιότητας. Το βίντεο το τράβηξε περαστικό από τα «Ηλύσια Πεδία» που έτυχε να περνάει εκείνη την στιγμή.

Ήδη το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα. Σημειώνεται ότι η επίθεση έγινε την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το προεδρικό ντιμπέιτ. Το νέο τρομοκρατικό κτύπημα θα δώσει «πόντους» στην Μαρίν Λεπέν η οποία έσπευσε ξνα δηλώσει ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε στα παιδιά μας μια χώρα η οποία είναι ανίσχυρη να τα προστατέψει»
 
Οι αστυνομικοί φαίνονται στο βίντεο να απαντούν στα πυρά του «Αμπού Γιουσούφ του Βέλγου». Μάλιστα πρόκειται για άτομο που ήταν γνωστό στις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας για την "ριζοσπαστικοποίησή" του.
 
Παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό, οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά. Ο απολογισμός της επίθεσης, εκτός από το νεκρό δράστη, είναι και ένας αστυνομικός νεκρός και δύο σοβαρά τραυματισμένοι. Εις εκ των τραυματιών αστυνομικών είναι βαρύτατα τραυματισμένος και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. 
 
Στην επίθεση στη λεωφόρο Champs Elysées, εκτός των αστυνομικών τραυματίστηκε και μια γυναίκα που περνούσε από την περιοχή, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: