Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Από εδώ ξεκινά η «διάλυση» της ΠΓΔΜ και ο τρίτος Βαλκανικός Πόλεμος

Αυτό είναι το κοινό Αρχηγείο ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων και UCKάδων στο Κουμάνοβο (ΠΓΔΜ) (Φωτογραφίες-Βίντεο)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Το ΝΑΤΟ έχει εισέλθει εντός της ΠΓΔΜ και ελέγχει πλέον τις καταιγιστικές εξελίξεις στην χώρα ενώ αναμένουμε την οργισμένη ρωσική αντίδραση και δράση στα Βαλκάνια από τους εκατοντάδες Ρώσους «συμβούλους» που δρουν στην περιοχή. 

Σύμφωνα με αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης,  στο Κουμάνοβο όπου κατοικούν στην πλειοψηφία τους Αλβανοί υπάρχει ολόκληρη υπόγεια «πόλη» και εγκαταστάσεις από την εποχή του Τίτο, οι οποίες εδώ και μερικούς μήνες είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των  ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Από εκεί από αυτό το αρχηγείο δίνονται όλες οι εντολές για τα τεκταινόμενα στην ΠΓΔΜ η οποία οδηγείται σε διάλυση και «κοσοβοποίηση» ελέω των αγωγών,  όπως του αγωγού «Turk Stream» ο οποίος για την δύση δεν πρόκειται να γίνει ποτέ με σκοπό να τροφοδοτήσει την Ευρώπη ρωσικό φυσικό αέριο.  

Ο Κροάτης στην καταγωγή Στρατάρχης Γιόσιπ Μπροζ Τίτο ηγέτης ενωμένης Γιουγκοσλαβίας είχε κατασκευάσει 26 υπόγειες «εγκαταστάσεις» στις πρώην δημοκρατίες της Γιουγκοσλαβίας, που προορίζονταν  για καταφύγιο σε περίπτωση πολέμου.

Επτά από αυτές χτίστηκαν στη Σερβία, έξι  στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, πέντε στην Κροατία , τρεις στη Σλοβενία, τρεις στο Μαυροβούνιο και δύο στη ΠΓΔΜ.

Η κατασκευή αυτών υπόγειων και απόρθητων εγκαταστάσεων είχε κόστος με σημερινά χρήματα κοντά στα 90 δισεκατομμύρια δολάρια .

Οι αλβανικές πηγές τονίζουν από τις φωτογραφίες πρώην υπουργών της Γιουγκοσλαβίας και αξιωματικών, αυτά τα  καταφύγια έμοιαζαν με ολόκληρα χωριά .

Τέτοια «χωριά», έχουν κατασκευαστεί σε Βελιγράδι, Vis, Kupari, Kumrovec, Konjic, Drvar, Γκοράζντε, Han Pjesak και  Jasen (ΠΓΔΜ), και για πρώτη φορά, έγινε  γνωστό ότι υπάρχει κάτι ανάλογο στο Κουμάνοβο όπου έχει έδρα η μεγαλύτερη δύναμη των Αλβανών UCKάδων οι οποίοι συνεργάζονται άψογα με τους νατοϊκούς που ήρθαν από την βάση Bondsteel στο Κοσσυφοπέδιο .

Σύμφωνα με κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης, αυτή η μικρή υπόγεια «πόλη» στο Κουμάνοβο έχει ενισχυθεί με ειδικές νατοϊκές δυνάμεις.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΝΑΤΟ «ομιλεί» εδώ και μερικούς μήνες για «βαλκανικό  πόλεμο» ενώ πλέον είμαστε πολύ κοντά σε μεγάλες και τρομερές εξελίξεις στην περιοχή μας. 

Ο πρόεδρος του στρατιωτικού συμβουλίου του ΝΑΤΟ Τσέχος στρατηγός Petr Pavel, από τον Σεπτέμβριο του 2016 είχε αναφέρει ότι τα Βαλκάνια παραμένουν μια πιθανή πηγή των στρατιωτικών συγκρούσεων.

Ο ίδιος δήλωσε ότι  η Ατλαντική Συμμαχία πρέπει να έχει τη δυνατότητα να νικήσει τους αντιπάλους της και να διασφαλίσει την  άμυνα των χωρών μελών της, καθώς και να έχει έναν μεγαλύτερο ρόλο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο Πάβελ είχε προειδοποιήσει ότι η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης είναι « ιδιαίτερα ασταθής», δηλώνοντας ότι  η «ισλαμική τρομοκρατία απειλεί τα Βαλκάνια, μαζί με την  ρωσική επιρροή».

Η πρώτη χώρα που ευρίσκεται στην λίστα των νατοϊκών είναι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Ο λόγος είναι ότι αφού οι δυτικοί  την «γέμισαν»πρώτα  με ισλαμιστές τρομοκράτες τώρα η χώρα-μόρφωμα αποτελεί για αυτούς μέγα-κίνδυνο.

Στόχος όμως είναι κυρίως η σερβική κοινότητα και η στενή σχέση της με την Ρωσία όπως και με το  ίδιο το κράτος της Σερβικής δημοκρατίας.  Από εκεί θα πυροδοτηθεί μια νέα ανάφλεξη που συμπαρασύρει όλες τις χώρες της περιοχής , συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.

Δεύτερος στόχος ήταν η  ΠΓΔΜ, μετά η  Σερβία και μετά η Βουλγαρία και …στο βάθος  η Ελλάδα.
Ο λόγος είναι ο πλήρης έλεγχος της περιοχής η αποτροπή δημιουργίας αγωγών, η κοινή ορθόδοξη πίστη των λαών της περιοχής και φυσικά η ρωσική επιρροή.

Παράλληλα έχουμε την διείσδυση της Τουρκίας και των νέο-οθωμανών στα Βαλκάνια μετά από 104 χρόνια.
Η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» «κουμπώνει» σαφέστατα και με την προσπάθεια επιστροφής των Τούρκων, ξεσηκώνοντας ολόκληρα τα Βαλκάνια.

Πρόκειται όμως για τα ίδια κράτη με μια μικρή παραλλαγή την ΠΓΔΜ λόγω διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, που πολέμησαν σε δύο βαλκανικούς πολέμους ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία που τώρα θα φέρουν και πάλι την Ρωσία στην περιοχή επιτυγχάνοντας αντίστροφα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

«Τι να κρύβεται άραγε πίσω από τις στρατιωτικές συμφωνίες  μεταξύ της Ρωσίας και της Σερβίας, και γιατί η Σερβία αποτελεί κύριο στόχο του Πούτιν;
Η απάντηση είναι απλή , η Ρωσία θέλει πάση θυσία να σταματήσει τη διεύρυνση της ΕΕ, και για αυτό θα πράξει τα πάντα», αναφέρει ο Σέρβος διεθνής αναλυτής Πάβιτς.

Ο Σέρβος αμυντικός διεθνής αναλυτής Α.  Πάβιτς προσπαθεί να τοποθετήσει τα πράγματα σε σχέση με τα Βαλκάνια στην ορθή θέση , μιλώντας για «φωτιά » στον άξονα , Βελιγράδι -Σκόπια -Αθήνα  και αυτό πρέπει να μας ενεργοποιήσει  . 

«Οι ΗΠΑ και ΕΕ σίγουρα δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να αφήσουν την πολύ «σκληρή δουλειά» που έχουν κάνει στα Βαλκάνια τα τελευταία 25 χρόνια μόνο και μόνο για να πέσει στο κενό και θα ωθήσουν την περιοχή  μέσα στο χάος, αντί να επιτρέψουν σε κάποιον άλλο (Πούτιν), τον οποίο θεωρούν γεωπολιτικό αντίπαλο, «να βάλει για τα καλά πόδι στην περιοχή», τονίζει ο ίδιος.

Τα Βαλκάνια  είναι ως επί το πλείστον καταλαμβάνουν μια σημαντική μερίδα  της γεωπολιτικής, της εξωτερικής πολιτικής , και του δόγματος  των ΗΠΑ πάνω από το οποίο θα πρέπει να ασκηθεί  περαιτέρω πίεση στη Ρωσία.

Όλα λοιπόν ενεργοποιήθηκαν στα βόρεια ελληνικά σύνορα και η Ελλάδα παρακολουθεί για αρχή τα τεκταινόμενα στα Σκόπια …η συνέχεια όμως θα είναι πιο « δημιουργική» και θα έχουμε συμμετοχή και εμείς , άλλωστε είμαστε όλοι ορθόδοξοι χριστιανοί και πρέπει να κάνουμε το καθήκον απέναντι σε ΝΤΠ και Ισλάμ.










Δεν υπάρχουν σχόλια: