Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Συμφωνία για πώληση S-400 στην Τουρκία ανακοίνωσε ο Τσαβούσογλου!


Η Τουρκία και η Ρωσία έχουν καταλήξει σε συμφωνία επί της αρχής σχετικά με την πώληση δύο συστοιχιών  S-400  στην Τουρκία και διαπραγματεύονται τα θέματα των τιμών και της συμπαραγωγής, δήλωσε  ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσααβούσογλου .



“Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τους S-400, συμπεριλαμβανομένης της συμπαραγωγής και της τιμής.
Συμφωνήσαμε καταρχήν αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα για τεχνικά θέματα”, ανέφερε στην εφημερίδα Milliyet.


Η Τουρκία θα αγοράσει τα αντιαεροπορικά συστήματα  της Ρωσίας καθώς “πρέπει να ενισχύσουμε τις δυνατότητες της εναέριας άμυνας”, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Μιλώντας για τις επιλογές αγοράς πυραυλικών συστημάτων  από τις χώρες του ΝΑΤΟ, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία «θα ήθελε να τα αγοράσει από το ΝΑΤΟ αλλά οι χώρες της συμμαχίας δεν έχουν κάνει κάποια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση».


Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φίκρι Ίσιικ δήλωσε νωρίτερα ότι “οι διαπραγματεύσεις για τους S-400 έχουν φτάσει σε τελικό στάδιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπογραφεί αύριο συμφωνία”.

Το S-400 Triumf είναι το πιο εξελιγμένο αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων μεγάλης εμβέλειας που τέθηκε σε λειτουργία στη Ρωσία το 2007.

Είναι σχεδιασμένο να καταστρέφει τα αεροσκάφη και βαλλιστικούς πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων μεσαίας εμβέλειας

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε στόχους εδάφους .

Το S-400 μπορεί να εμπλέξει στόχους σε απόσταση 400 χλμ. και σε υψόμετρο μέχρι 30 χλμ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: