Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

“Η Τουρκία αμφισβητεί ευρωπαϊκό έδαφος” είπε ο Καμμένος στην ΕΕ

Το θέμα της αμφισβήτησης εδαφών της Ελλάδας από την ανατολική γείτονα, της παραβίασης του εθνικού μας εναέριου χώρου και των χωρικών μας υδάτων, τα οποία ορίζουν και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στην παρέμβαση του, στην ατυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα.


Η ΕΕ που είναι…άφαντη όχι μόνο από το Αιγαίο όπου ένα μέλος της απειλείται ευθέως,αλλά απ΄ όλη την περιοχή που φλέγεται,συζητά και συσκέπτεται αλλά φαίνεται ότι αδυνατεί να σκεφτεί,να σχεδιάσει και να πάρει θέση.

Ο Καμμένος τα ΄πε ,εκείνοι τ΄ άκουσαν και μετά βγήκαν οι φωτογραφίες.

Στη σύνοδο συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν την επιχείρηση «Σοφία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης (επιχείρηση της ΕΕ εναντίον των παράνομων διακινητών προσφύγων) στην κεντρική Μεσόγειο, καθώς και θέματα μετανάστευσης και τρομοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ. Καμμένος πρότεινε την επαύξηση δυνατοτήτων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών. Επίσης συζητήθηκαν η υπό διαμόρφωση Ευρωπαϊκή Άμυνα, καθώς και θέματα στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: