Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μιλάνε πλέον τα όπλα στην ΠΓΔΜ – Χαροπαλεύει ο Πρόεδρος του αλβανικού κόμματος – Αρχή εμφυλίου πολέμου και συγκρούσεις παραστρατιωτικών δυνάμεων – Ζωντανή μετάδοση

Του Βασίλη Καπούλα


Η αρχή του τέλους των Σκοπίων όπως εδώ και καιρό έγραφε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είναι γεγονός. Στο κρατίδιο μιλάνε πλέον τα όπλα και οι παραστρατιωτικές ομάδες Σλάβων και Αλλβανών. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας Αλβανός χαροπαλεύει και υπάρχουν 8 τραυματίες. Αν πεθάνει τότε Σκόπια τέλος.

Ο Πρόεδρος του αλβανικού κόμματος DPA ela Ziyad χαροπαλεύει μετά από επίθεση από τους διαδηλωτές που κατέλαβαν το Κοινοβούλιο.

Γνωρίζουμε ότι από τα σοβαρά τραύματα που έχει Sela παλεύει στην κυριολεξία για την τη ζωή αλλά ακόμα δεν μπορεί να εξέλθει  από το κτίριο του Κοινοβουλίου για να λάβει  την απαραίτητη βοήθεια.


Ένας μεγάλος αριθμός πρεσβευτών συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο για να πιέσουν την κυβέρνηση των Σκοπίων σχετικά με την κατάσταση στη χώρα.

Μεταξύ αυτών είναι  οι  πρεσβευτές της  Βρετανίας , της Ολλανδίας, των ΗΠΑ, και της Γερμανίας αλλά  και άλλοι.


Εντωμεταξύ μέσα στην βουλή επικρατεί στην κυριολεξία κόλαση και κατ’ επέκταση στο ίδιο το σκοπιανό κράτος με τρομερό κίνδυνο την πρόκληση εμφυλίου πολέμου από τις ορδές των Σκοπιανών που βλέπουν να παραδίδεται η χώρα στους Αλβανούς.  


Πληροφορίες των αρχών κάνουν λόγο για κινήσεις παραστρατιωτικών εντός της πρωτεύουσας των Σκοπίων ενώ οι ειδικές δυνάμεις της σκοπιανής αστυνομίας ακροβολίστηκαν  σε διάφορα σημεία  της πόλης. 


Εδώ η στιγμή της εισβολής





Υπενθυμίζουμε ότι ο  Αλβανός αντιπρόεδρος του κόμματος DUI, Ταλάτ Τζαφέρι, εκλέχθηκε ως πρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων με ψήφους από την Σοσιαλδημοκρατική Ένωση – SDSM,  από βουλευτές της Συμμαχίας των Αλβανών και το Κίνημα BESA, λαμβάνοντας συνολικά 67 ψήφους, ενώ το κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία.

Έξω από την βουλή έχουμε συνεχώς συγκέντρωση πολιτών των Σκοπίων ενώ η κατάσταση μυρίζει «μπαρούτι» και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Οι πρεσβείες , της Βρετανίας , της Ολλανδίας, των ΗΠΑ, της Γερμανίας είναι σε κατάσταση συναγερμού και το βράδυ αυτό θα κριθούν πολλά για το μέλλον της χώρας.

Οι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν τις πόρτες και κατάφεραν να εισέλθουν εκεί που ήταν οι δημοσιογράφοι . 

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ζ. Ζάεφ και οι σωματοφύλακές του είναι τραυματίες ενώ ο ηγέτης του Κινήματος «Besa» (χρηματοδοτείται από τον Ερντογάν ) και ο Bilal Kasami του κόμματος LR-DPA, καθώς και ο Ziyad Sela (όλοι Αλβανοί)  είναι μεταξύ εκείνων που έχουν χτυπηθεί άσχημα .


Υπάρχουν πολλοί τραυματίες, ωστόσο, λόγω της χαοτικής κατάστασης δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των τραυματιών.

Αυτό που είναι απόλυτα εξακριβωμένο είναι ότι οι Αλβανοί ήδη έχουν ξεσηκωθεί και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά ακόμα και για εμφύλιο πόλεμο.  

Ξένοι πρεσβευτές έκαναν έκκληση σε όλα τα μέρη να απόσχουν από εμπρηστικές ρητορείες.


Τα αλβανικά ΜΜΕ των Σκοπίων ενώ αναφέρουν την μεγάλη  νίκη, διότι πρώτη φορά που ένας Αλβανός πολιτικός εκλέγεται σε μία από τις υψηλότερες θέσεις του κράτους, την ίδια στιγμή πνέουν μένεα κατά των Σκοπιανών .

Αυτό όμως που είναι επίφοβο είναι οι κινητοποιήσεις των μελών του ΑΝΑ (αλβανικού απελευθερωτικού στρατού) και των  Σκοπιανών LIONS της ειδικής μονάδας του  υπουργείου εσωτερικών.

Τελικά οι ΜΚΟ του Σόρος και λοιποί κάνουν και πάλι το θαύμα τους και ξεσηκώνουν τους Αλβανούς και τον λαό των Σκοπίων.

Η μόνη πρεσβεία και χώρα που δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τίποτα….είναι η ρωσική  και …αναμένουμε σίγουρα «κινήσεις» από την Μόσχα.

Οι Ρώσοι δεν θα παραδώσουν την ΠΓΔΜ στις ΗΠΑ  έτσι  εύκολα.


BREAKING: Barricades broken through journalists attacked by masked men! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: