Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Αποδείξεις για το ρόλο της Τουρκίας στην αιματοχυσία της Συρίας! Δείτε τι βρέθηκε

Εκρηκτικό C4 Αντί  Αλεύρων σε σάκους τουρκικής… ανθρωπιστικής βοήθειας  στους σφαγείς της Συρίας

Οι φωτογραφίες είναι απ΄όσα βρήκε ο Συριακός στρατός στη Χάμα και δημοσιεύονται στο Russia Insider.
Μετά την κατάληψη των θέσεων της Αλ Κάϊντα στη Χάμα την Παρασκευή ο συριακός στρατός απέσπασε κάποια περίεργα λάφυρα πολέμου: Τουρκικούς σάκους αλεύρων γεμάτους εκρηκτική ύλη.
Ενώ  μπορεί να υποστηριχτεί πως οι σάκοι  ξαναγεμίστηκαν με το C4, είναι δυστυχώς γνωστή και τεκμηριωμένη η τουρκική συνήθεια της λαθραίας εισαγωγής όπλων στη Συρία με ανθρωπιστική μεταμφίεση.
Ιδού εικόνα βίντεο «ανθρωπιστικών αλεύρων»
Syrian Army found Turkish ‘flour’ humanitarian aid bags full of C4 &mixes for explosives after liberating Al Qaeda position in North Hama CS
Μόνο του αυτό το βίντεο δεν δείχνει ποιος τοποθέτησε την εκρηκτική ύλη στους τουρκικούς σάκους αλεύρων, αλλά είναι έχει αποδειχθεί ότι η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει τη μέθοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας για την αποστολή όπλων και πυρομαχικών σε «μετριοπαθείς αντάρτες» στη Συρία.

Είναι πασίγνωστο το σκάνδαλο του ρόλου της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ στην αποστολή οπλισμού στον εμφύλιο πόλεμο της γειτονικής Συρίας.

Το σκάνδαλο ξέσπασε την πρωτοχρονιά του 2014, όταν ανώνυμο τηλεφώνημα στον Γενικό Εισαγγελέα των Αδάνων τον πληροφορούσε ότι φορτηγά αυτοκίνητα φορτωμένα με όπλα κατευθύνονταν επί δύο ημέρες στη Συρία. Η διαταχθείσα έρευνα της τουρκικής χωροφυλακής διακόπηκε στις 19 Ιανουαρίου από τον Διοικητή των Αδάνων Χουσείν Αβνί Κός, ο οποίος δήλωσε ότι τα φορτηγά ανήκαν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ΜΙΤ.

Ο Εισαγγελεύς που διέταξε την έρευνα και ορισμένοι των στρατιωτών που την διενήργησαν απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους και αντιμετώπισαν δικαστικήν ανάκριση.

Η κυβέρνηση, υπό τον Ταγίπ Ερντογάν, πρωθυπουργό τότε, στην αρχή ισχυρίστηκε ότι το φορτίο των φορτηγών αυτοκινήτων αποτελούσε «εθνικό μυστικό», αργότερα όμως είπε ότι τα φορτηγά μετέφεραν τρόφιμα και ιατρικά εφόδια στον Τουρκμενικό πληθυσμό της Συρίας. Πολλοί επικριτές της κυβέρνησης υποστήριζαν ότι στην πραγματικότητα τα φορτηγά μετέφεραν όπλα σε ομάδες ανταρτών που πολεμούσαν εναντίον του καθεστώτος της Συρίας.

Στις 29 Μαΐου 2015 ,η εφημερίδα Τζουχμουριέτ δημοσιοποίησε βίντεο της έρευνας που επιβεβαίωνε ότι τα φορτηγά πράγματι μετέφεραν όπλα. Η κυβέρνηση στη συνέχεια αντιμετώπισε αιτήματα να παραιτηθεί και κατά της Τζουχμουριέτ διατάχθηκε ανάκριση για την δημοσιοποίηση των τεκμηρίων.
  
                   
This how Turkey delivers NATO weapons to known al-Qaeda groups in Syria! With the protection of the UN! Shame..!
«Ιδού πως η Τουρκία παραδίδει όπλα του ΝΑΤΟ σε γνωστές ομάδες ενόπλων της Αλ Κάϊντα στη Συρία. Με την προστασία του ΟΗΕ! Ντροπή!» Γράφει ο Σύρος, στο μήνυμα του στο Τουίτερ, το πρωί της Τετάρτης.
Μετάφραση: Μ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: