Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ – Πραξικόπημα σε εξέλιξη στην ΠΓΔΜ – Οι Σλάβοι «θερίζουν» τους Αλβανούς – Μαζική κινητοποίηση των σκοπιανών ενόπλων δυνάμεων σε όλη την χώρα

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )


Πραξικόπημα εν εξελίξει από ότι φαίνεται έχουμε στα Σκόπια.
Πριν λίγο ο σκοπιανός τύπος ανέφερε πολλές κινήσεις τεθωρακισμένων και τροχοφόρων οχημάτων αυτές τις ώρες της νύχτας,  στο στρατόπεδο του Ίλιντεν όπου εδρεύει μηχανοκίνητη μονάδα και δύναμη των ειδικών δυνάμεων του στρατού των Σκοπίων.

Άντρες με μαύρες μάσκες, μέλη των παραστρατιωτικών οργανώσεων του Γκρουέφσκι έκαναν μαζικά την εμφάνιση τους ενώ οι Αλβανοί πηδούσαν για να σωθούν. Χαρακτηριστικό είναι ένα βίντεο που κυκλοφορεί που δείχνει τους υποστηρικτές του Γκρουέφσκι να μπαίνουν ανενόχλητοι στο Κοινοβούλιο.

Παραμένει άγνωστος ο αριθμός των τραυματιών μέχρι στιγμής αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυξάνεται δραματικά.
200 αυτοκίνητα, 6 λεωφορεία, 150 βαν κατέφθασαν από το VMRO  προς το Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ πολλά πολιτικά αυτοκίνητα εισήρθαν  στο στρατώνα, χωρίς κανείς να  λέει τι συμβαίνει και αμέσως είχαμε κινητοποίηση των μηχανοκίνητων οχημάτων.
Επισημαίνεται ότι όλοι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και στρατιώτες ήρθαν άρον άρον εντός του στρατοπέδου .
Υπάρχουν πληροφορίες για μαζική κινητοποίηση των σκοπιανών ενόπλων δυνάμεων σε όλη την χώρα καθώς και των δυνάμεων της σκοπιανής χωροφυλακής.

Πρόκειται για την ώρα μηδέν για τα Σκόπια αλλά και για ολόκληρα τα Βαλκάνια καθώς έχουμε επιβεβαιωμένη μετακίνηση στρατιωτικών μονάδων εκτός  της πρωτεύουσας και στις  υπόλοιπες πόλεις  όπως το  Γκοστιβάρ την   Στρούγκα την Σιπ και αλλού  .


Οι Αλβανοί UCKάδες από την πλευρά τους λογικά «ζυγώνουν» εντός της πόλης και πολύ σύντομα θα έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις στην περιοχή.

Είναι πάνοπλοι έτοιμοι σε προκαθορισμένες τοποθεσίες εντός της χώρας και πολύ σύντομα θα επιτεθούν με πρόσχημα την άρνηση του προέδρου των Σκοπίων να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ζ.Ζάεφ.

Εντωμεταξύ 3000 ένοπλοι Αλβανοί έχουν περάσει από το Κόσσοβο στο Τέτοβο τις τελευταίες ημέρες και οραματίζονται ήδη  την δημιουργία μιας «μεγάλης Αλβανίας».


Μονάδες τεθωρακισμένων ευρίσκονται ήδη στην περιοχή  «Jasen» στα Σκόπια έχοντας λάβει όλες τις προφυλάξεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δύναμη αυτή ετοιμάζεται να «συλλάβει»  υποτιθέμενους «πραξικοπηματίες» ενώ το πολιτικό σκηνικό στην χώρα είναι σε πλήρη αναβρασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το  «Jasen» είναι ένα καταφύγιο του πρώην γιουγκοσλαβικού στρατού στο οποίο ο πρόεδρος Ιβάνοφ προετοιμάζει το έδαφος για την δημιουργία «αρχηγείου» ,
δεδομένου ότι σε επικείμενο σχηματισμό κυβέρνησης από την αντιπολίτευση, ο πρόεδρος θα κηρύξει κατάσταση πολέμου με το πρόσχημα του πραξικοπήματος .

Εφόσον ξεκινήσουν οι εχθροπραξίες στην ΠΓΔΜ …πολύ εύκολα θα διαχυθούν και στο Κοσσυφοπέδιο , την Σερβία, …το Μαυροβούνιο και θα φτάσουν στις παρυφές των ελληνικών συνόρων. Εκεί έχει  «κόκκινο» και δεν περνάει κανένας μα κανένας .



Δεν υπάρχουν σχόλια: