Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Flashback στην 27η Απριλίου


Κατεστραμμένα κτίρια σε δρόμο της Κορίνθου, το 1928, μετά τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 6.3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Κορινθία στις 22 Απριλίου. (AP Photo) 


Αμερικανοί στρατιώτες εισέρχονται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ, κοντά στη Βαϊμάρη της Γερμανίας, μετά την απελευθέρωση του από την 3η Αμερικανική Στρατιά, το 1945. (AP Photo/Byron Rollins)



Μακριά ουρά ψηφοφόρων σε εκλογικό κέντρο στα νοτιοδυτικά προάστια του Γιοχάνεσμπουργκ, στις πρώτες πολυφυλετικές εκλογές που διεξάγονται στη Νότια Αφρική μετά την πτώση του καθεστώτος του Απαρτχάιντ, το 1994.
Σήμερα, η 27η Απριλίου ονομάζεται «Ημέρα Ελευθερίας» στη Νότια Αφρική και αποτελεί εθνική εορτή για τη χώρα. (AP Photo/Denis Farell)



Περίπου 40 μέλη της Κου Κλουξ Κλαν συμμετέχουν σε τελετή της οργάνωσης σε χωράφι, ένα χιλιόμετρο μακριά από την πόλη Μάντσεστερ του Τενεσί, το 1981.
Η τελετή ολοκλήρωσε ένα Σαββατοκύριακο εκδηλώσεων, που κατέληξε στη σύλληψη του αρχηγού της ρατσιστικής οργάνωσης, Μπιλ Ουίλκινσον, ο οποίος έλαβε μέρος σε αυτές χωρίς άδεια. (AP Photo)




Επίσκεψη ανώτατων αξιωματικών της Βέρμαχτ στην Ακρόπολη.
Στις 27 Απριλίου τα γερμανικά στρατεύματα εισέρχονται στην Αθήνα και ξεκινά η περίοδος της κατοχής της Ελλάδας από τις δυνάμεις του Άξονα (1941-1944).
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: