Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Τα Βαλκάνια βράζουν: Aλυσιδωτές αντιδράσεις εναντίον ΗΠΑ-Αλβανίας: Ο Γκρουέφσκι καταγγέλλει παρέμβαση ξένων πρεσβευτών στην πολιτική ζωή της ΠΓΔΜ – Χιλιάδες UCKάδες εισήλθαν Σκόπια!

Ωμή και κατηγορηματική παρέμβαση της δύσης (ΗΠΑ-ΕΕ) μέσω των πρεσβευτών, καταγγέλλει ο πρώην Σκοπιανός πρωθυπουργός Ν.Γκρουέφσκι και στην ουσία προαναγγέλλει εξελίξεις άκρως ανησυχητικές στα βόρεια των ελληνικών συνόρων.   


«Έχουμε επισημάνει ξεκάθαρα και άμεσα ότι  υπάρχει εξωτερική παρέμβαση στη δημιουργία της κρίσης στην ΠΓΔΜ .

Η παρέμβαση ξένων πρεσβευτών καθώς και ο ρόλος του Γραφείου του Ειδικού Εισαγγελέα ως όργανο της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM) και ορισμένων εξωτερικών αξιωματούχων που ασκούν υπέρτερες πιέσεις ,αλλά και ο εκβιασμός σε πολιτικούς, δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης είναι απολύτως απαράδεκτη», αναφέρει με ανακοίνωση το κόμμα του Νικόλα Γκρουέφσκι  VMRO – DPMNE , μετά την συνάντηση του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Johannes Hahn, ο οποίος είναι γνωστός για τις φιλο-αλβανικές θέσεις του σε περιστατικό με την Ελλάδα και με αφορμή του θέματος των Τσάμηδων .
Η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι η συνάντηση κράτησε  πάνω από τρεις ώρες.

Το VMRO – DPMNE κατηγορεί το κόμμα SDSM του Ζόραν Ζάεφ για τον αποκλεισμό και την αναβολή διεξαγωγής  τοπικών εκλογών, ενώ δεν κρύβει την απογοήτευσή του για την άρνηση του ίδιου να καταδικάσει  τη λεγόμενη αλβανική πλατφόρμα και την πρόθεση ορισμένων κέντρων να διχοτομήσουν την ΠΓΔΜ .

«Το VMRO – DPMNE υπογραμμίζει ότι για όλα τα πολιτικά θέματα,  οι εκπρόσωποι της διεθνούς κοινότητας θα φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την εξέλιξη της κατάστασης, διότι κάθε λάθος κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές εντάσεις στην κοινωνία. Θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές, και όσο πιο γρήγορα αυτές γίνουν  τόσο το καλύτερο για την ΠΓΔΜ.

Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία και μαζί με τις τοπικές εκλογές, το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα να θέσουμε τέλος στη μακροχρόνια κρίση η οποία δεν μπορεί να λυθεί αυτή τη στιγμή» , ανέφερε ο ίδιος στο τέλος της ανακοίνωσης.

Ταυτόχρονα, ο αναλυτής Σάσα Μπορόεβιτς επικαλούμενος στοιχεία από τις βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες ανέφερε ότι 3.000 ένοπλοι Αλβανοί εισήλθαν στο έδαφος των Σκοπίων αναφέρει ***έγκυρο δημοσίευμα.

Η χώρα σήμερα είναι ήρεμη, ίσως αυτή η ηρεμία να είναι πριν από την καταιγίδα, όπως σημειώνεται, στις επόμενες ημέρες θα δούμε που μπορεί να φθάσει η κλιμάκωση της κρίσης.
ΕΕ και ΝΑΤΟ όμως οδηγούν την χώρα σε εμφύλιο πόλεμο , διχοτόμηση της χώρας και ένωσης της με το Κοσσυφοπέδιο , μετά από εκεί και πέρα… οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές .

Σε άρθρο μας με τίτλο *** (Σε πολεμική ετοιμότητα τέθηκε ο Στρατός των Σκοπίων – Διορία 10 ημέρες και μετά εμφύλιος πόλεμος), αναφέραμε ότι Σκοπιανός πρόεδρος Γκεόργκι Ιβάνοφ έχει ήδη θέσει σε  ύψιστη ετοιμότητα τις σκοπιανές ένοπλες δυνάμεις για την  προστασία , την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της ΠΓΔΜ», ενόψει των απειλών των Αλβανών για εμφύλιο πόλεμο μέσα στην χώρα σε μια επανάληψη του 2001 , μετά την διορία 10 ημερών που έχει δοθεί για το σχηματισμό κυβέρνησης .

Άγρια σκηνικά λαμβάνουν χώρα ήδη δίπλα στα ελληνικά σύνορα και στο κρατίδιο των Σκοπίων στο οποίο έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ενεργοποιηθεί σχέδιο πολεμικών επιχειρήσεων από τις δυνάμεις του UCK , οι οποίες τώρα ονομάζονται ANA, (αλβανικός απελευθερωτικός στρατός), λόγω αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης.

Πρόκειται για καταιγιστικές εξελίξεις οι οποίες λαμβάνουν χώρα στα γειτονικά Σκόπια λόγω του αδιεξόδου των προσπαθειών να σχηματιστεί κυβέρνηση υπό τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ζ.Ζάεφ εν μέσω απειλών από ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΗΠΑ .
Οι Αλβανοί ετοιμάζουν να προκαλέσουν εμφύλιο  στην χώρα εφόσον δεν δοθεί η εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης , και στην συνέχεια να επέμβει το ΝΑΤΟ ή η ΕΕ για διασφαλίσει τα σχέδια που υπάρχουν για την χώρα αυτή,  αυτό είναι απόλυτα σίγουρα και  κυρίως τεκμηριωμένο.




***έγκυρο δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: