Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Ξεσαλώνουν οι τούρκοι: Δεσμεύσαν το μισό Αιγαίο!

Ηχηρή διάψευση όσων πίστευαν ότι θα κοπάσει η τουρκική προκλητικότητα με τη νίκη Ερντογάν


Με νέα NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία δεσμεύει εκτεταμένη περιοχή στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο για τη διεξαγωγή άσκησης Έρευνας και Διάσωσης (Search And Rescue-SAR) από σήμερα, 27 του μηνός έως και τις 3 Μαΐου.

Η περιοχή που δεσμεύει μεταξύ Σκύρου, Ψαρών και Λέσβου και μεταξύ Χίου και Λέσβου είναι επιβεβαιωτική της πάγιας πρόθεσης της να επιβάλει de facto (και στη συνέχεια de jure) επιχειρησιακή διχοτόμηση του Αιγαίου στον 25ο μεσημβρινό.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τουρκία απορρίπτει την τήρηση των προβλεπόμενων κανονισμών, σε συμμόρφωση με τους οποίους καλείται από ελληνική ΝΟΤΑΜ (υποβολή σχεδίων πτήσης κ.λπ.) και ισχυρίζεται ότι η περιοχή στην οποία θα διεξάγει την άσκηση εμπίπτει στη δική της περιοχή ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης.

Η νέα αυτή *** προκλητική ενέργεια των τούρκων έρχεται λίγες μέρες μετά την επικράτηση Ερντογάν στο δημοψήφισμα και στο γενικότερο πλαίσιο των προκλήσεων με επίκεντρο το Αγαθονήσι.

Αξίζει να θυμήσουμε ότι οι εν Ελλάδι «δημοκράτες» προσδοκούσαν την «σουλτανοποίηση» του Ερντογάν και τον στήριζαν, με πρόφαση ότι άμα κερδίσει θα «χαλαρώσει». Ο μόνος πολιτικός Αρχηγός που είχε προβλέψει με ακρίβεια την συνέχιση της τουρκικής προκλητικότητας ήταν ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής.

Σας παραθέτουμε σχετικά ένα επίμαχο απόσπασμα από άρθρο του: "Σουλτάνος πλέον και με την ψήφο του λαού ο Ταγίπ Ερντογάν - Άμεση η απειλή σε Αιγαίο και Θράκη και Κύπρο - Καμία εθνική πολιτική από το ξενόδουλο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο

Πολλοί ήσαν αυτοί που έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την οριακή νίκη του Ταγίπ Ερντογάν στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής. Όμως, ο Ερντογάν, όπως έχει αποδείξει, είναι στην πολιτική του πρακτική εξαιρετικά θρασύς και αυτό το αποτέλεσμα το θεωρεί ήδη μια μεγάλη νίκη, η οποία και του δίνει πλέον το δικαίωμα να διοικεί την Τουρκία σαν μονάρχης.

Δεν είναι τυχαίο ότι πυκνές ήταν οι δηλώσεις του τούρκου προέδρου κατά της Ελλάδος τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές και βεβαίως μεγάλη σημασία έχει το δεδομένο ότι στο πλευρό του Ερντογάν βρέθηκαν και είναι τώρα συμμέτοχοι στην εξουσία οι φανατικοί ανθέλληνες “Γκρίζοι Λύκοι”."

Δεν υπάρχουν σχόλια: