Τρίτη 25 Απριλίου 2017

«Άνεμοι πολέμου»: Το 60% των παγκόσμιων αποθεμάτων είναι εδώ – Έρχονται τετελεσμένα από τους Τούρκους στο Αιγαίο με το «Barbaros» (Αγαθονήσι- Καστελόριζο)

Κλιμακώνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο δίνοντας την « δική τους παράσταση» με το πλοίο σεισμικών ερευνών «Barbaros» με to οποίο ετοιμάζονται να προκαλέσουν  σε νησιά όπως το Αγαθονήσι, την Κίναρο, την Ψέριμο κά , από αυτά που αμφισβητούν επίσημα πλέον.  


Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο βγήκε στην θάλασσα μας την 21η Απριλίου με επίσημη αποστολή την διεξαγωγή ερευνών στην ανατολική Μεσόγειο και ειδικά στο Αιγαίο για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.


Οι έρευνες του «Barbaros» θα συνεχιστούν με την διεξαγωγή δοκιμαστικών γεωτρήσεων μέχρι τις 31 Μαΐου…μετά θα αναλάβει το τουρκικό πολεμικό  ναυτικό να προκαλεί με  παράνομες NOTAM και «ναυτικές ασκήσεις».


Οι έρευνες αποτελούν μέρος της «δυναμικής πορείας εξερευνητικών και ηχητικών έργων» που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Ενέργειας Berat Albayrak, τονίζει τουρκική εφημερίδα προδικάζοντας εξελίξεις άκρως ανησυχητικές το επόμενο διάστημα .

Το χαρτί των «ερευνών» βολεύει την Άγκυρα για να προκαλέσει την Ελλάδα η οποία παλεύει με τα «θηρία» του ΔΝΤ και της τρόικας εν μέσω διαπραγματεύσεων.

Γνωρίζουν οι νέο-οθωμανοί ότι εάν η Ελλάδα μέχρι τον Ιούλιο δεν έρθει σε συμφωνία θα χρεοκοπήσει επίσημα, δίνοντας τους την ευκαιρία που αναμένει ο Ερντογάν για να «χτυπήσει» στο Αιγαίο.


Πληροφορίες φέρουν τους Τούρκους , παρά την φαινομενική αντιπαλότητα με το Βερολίνο, να έχουν «πληροφορίες» εκ των έσω για την τύχη της Ελλάδος.


Όσο κλιμακώνει η Τουρκία στην περιοχή μας τόσο πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ίσως αυτοί μέσω των Γερμανών και του Σόιμπλε να γνωρίζουν την τύχη του ελληνικού προγράμματος. Τούρκοι και Γερμανοί εποφθαλμιούν τα ελληνικά κοιτάσματα σαν «ξερολούκουμα», μόνο που οι ΗΠΑ τους έχουν κόψει τον βήχα .

Τώρα οι ΗΠΑ βέβαια είναι απασχολημένες με την Βόρεια Κορέα και είναι μακριά,  αλλά η Ουάσιγκτον έχει πάντα στο νου της οπουδήποτε υπάρχουν αμερικανικά συμφέροντα και έτσι αναμένεται να αποστείλουν πολεμικά πλοία στην περιοχή μας.

Η πλήρης ονομασία του τουρκικού πλοίου είναι «Barbaros Hayrettin Paşa», και αγοράστηκε τον Δεκέμβριο του 2012 περίπου 130 εκατομμύρια δολάρια, ενώ  μπορεί να διεξάγει δισδιάστατες και τρισδιάστατες έρευνες σε βάθος οκτώ χιλιομέτρων κάτω από τη στάθμη της θάλασσας.

Το πλοίο είναι σε θέση να υπολογίζει αυτόματα τη θέση και την κατεύθυνσή του χρησιμοποιώντας δορυφορική επικοινωνία και είναι εφοδιασμένο με ένα ελικόπτερο. Έχει χωρητικότητα 4,711 τόνους, μήκος 84 μέτρα και πλάτος 21,6 μέτρα.
«Οι τρέχουσες προσπάθειες της Τουρκίας αποτελούν μέρος του ευρύτερου τουρκικού στόχου να επωφεληθεί η χώρα  από τους ενεργειακούς πόρους που υπάρχουν στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα», αναφέρει ο Τούρκος υπουργός ένέργειας.

Μια μετατόπιση των παγκόσμιων επενδυτικών σχεδίων είναι πιθανό να αποβεί  υπέρ της Τουρκίας ως αποτέλεσμα των ερευνητικών εργασιών, λένε οι τούρκοι ειδικοί.

Ο Oğuzhan Akyener, πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας και Πολιτικής για την Ενεργειακή Στρατηγική και Πολιτική της Τουρκίας (TESPAM), δήλωσε στην Yeni Şafak ότι η τουρκική γεωπολιτική θέση είναι πιο ευνοϊκή από την ισραηλινή, καθώς οι περισσότεροι αγωγοί θα διέρχονται από την χώρα .

«Από αυτή την άποψη, η Τουρκία είναι η μόνη επιλογή όσον αφορά τον ανταγωνισμό και τις ευνοϊκές τιμές. Με  αγοραία έννοια, η Τουρκία είναι η σημαντικότερη χώρα στην περιοχή», δήλωσε ο Akyener.

Η ουσία είναι ότι σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, Ο Ερντογάν ’έδωσε εντολή για την επιτάχυνση της εξερεύνηση των πόρων φυσικού αερίου και πετρελαίου στο Αιγαίο , διότι  θεωρείται ότι εδώ περιέχεται πάνω από το 60% των παγκόσμιων πόρων, αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα.

Στις αρχές Απριλίου, ο υπουργός Ενέργειας Albayrak ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα διεξαγάγει πρόσθετες διερευνητικές μελέτες σε δύο περιοχές της Μαύρης Θάλασσας.

Το τουρκικό πλοίο MTA Oruç Reis θα αναλάβει εργασίες στη Μαύρη Θάλασσα και ο Albayrak ανακοίνωσε την αγορά πρόσθετου πλοίου  για το τρέχον έτος.
Η Τουρκία δαπανά περίπου 4 έως 5 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη της εκμετάλλευσης των πετρελαϊκών πόρων στη Μαύρη Θάλασσα.

Εφόσον λοιπόν το 60% των παγκόσμιων αποθεμάτων υδρογονανθράκων ευρίσκονται στην Ανατολική Μεσόγειο ,και ειδικά στο Αιγαίο ( Κρήτη ,Καστελόριζο και αλλού), αυτό από  φέρνει τους « άνεμους του πολέμου» ακόμα πιο κοντά από ποτέ.

Τουρκία, Γερμανία, ΗΠΑ , Ρωσία , Ισραήλ και Ελλάδα , στο κάδρο των εξελίξεων το επόμενο διάστημα και σίγουρα όχι για ευχάριστο λόγο.

Με χθεσινές δηλώσεις του  ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ, απειλεί την Ελλάδα ότι το καθεστώς Ερντογάν «δεν πρόκειται να αποδεχθεί τετελεσμένα την ελληνική κυριαρχία» στο Αγαθονήσι, που είναι το βορειότερο άκρο των Δωδεκανήσων.

Πρόσφατο δημοσίευμα του ελληνικού τύπου κάνει λόγο για την διασπορά στα ελληνικά νησιά δεκάδων ίσως και εκατοντάδων Τούρκων πρακτόρων που αλωνίζουν στην κυριολεξία , ενόψει μελλοντικών επιχειρήσεων.

 Οι Τούρκοι αμφισβητούν την ελληνικότητα ενός νησιού με μόνιμο πληθυσμό 200 κατοίκους και επιχειρούν ξανά να στήσουν σκηνικό θερμού επεισοδίου, στο πρότυπο των όσων είχαν συμβεί στα Ίμια το 1996. Αμφισβητούν διότι διεκδικούν επίσημα και με όλες τις τιμές  και΄….οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα, ακόμη και για πόλεμο.

Όλα αυτά καταδεικνύουν με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι το διακύβευμα δεν είναι μόνο το δημοψήφισμα στην Άγκυρα,  αλλά η υφαρπαγή ελληνικών νησιών , ΑΟΖ , και πολλών άλλων με σκοπό να «απλωθεί» η νέα οθωμανική αυτοκρατορία του Σουλτάνου Ερντογάν πέραν των φυσικών της σημερινών συνόρων.

«Ασφυκτιούν» οι Τούρκοι στα σημερινά όρια που τους επέβαλε, σύμφωνα με τους ίδιους η συνθήκη της Λωζάνης, για αυτό και μιλούν για αναθεώρηση όλων των συνθηκών ευρισκόμενοι ταυτόχρονα οι ίδιοι τόσο στην Βόρειο Συρία , όσο και στο Ιράκ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: