Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΤΟΝ…ΤΟΥΡΚΟ ΚΑΜΕΡΑΜΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΒΟΥΛΗ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την τελευταία στιγμή σώθηκε, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο κάμεραμαν του επίσημου τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu Azansı, Abdul, ο οποίος συνελήφθηκε από τους οργισμένους Σλάβους διαδηλωτές που είχαν εισβάλλει στην σκοπιανή βουλή και αφού τον ξυλοκόπησαν τον κράτησαν αιχμάλωτο επί έξη ολόκληρες ώρες πριν τον αφήσουν ελεύθερο, ενώ κάποιοι ήθελαν να τον λυντσάρουν γιατί πιστεύουν ότι μετέδιδε εικόνες που ευνοούσαν τους Αλβανούς εθνικιστές.



Η έντονη οργή των Σκοπιανών εθνικιστών, που τις τελευταίες μέρες οδηγεί αυτό το κρατίδιο σε επικίνδυνη αποσταθεροποίηση με όλες τις καυτές συνέπειες αυτή της εξέλιξης, έχει στόχο και την τουρκική παρουσία στην περιοχή, την οποία πολλοί θωρούν ότι αυτή υποκινεί και βρίσκεται πίσω από τις αλβανικές επεκτατικές κινήσεις.

Ιδιαίτερα προβάλλονται οι στενές σχέσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα με τον Ερντογάν, τον οποίο θεωρούν ότι υποκίνει τους Αλβανούς στην αποσταθεροποίηση των Σκοπίων.
 
Ενδεικτικό του αντιτουρκικού μένους που έχει σημειωθεί τελευταία είναι και το επεισόδιο που συνέβη πριν από λίγες μέρες.
Όπως αναφέρεται το αυτοκίνητο του Τούρκου πρέσβη στα Σκόπια, Tülin Erkal Kara, ενώ ήταν σταθμευμένο έξω από του Σκοπιανό υπουργείο Πολιτισμού όπου ο πρέσβης είχε συνάντηση με την Σκοπιανή υπουργό, Elizabeta Kançeska-Milevska, για την αναστύλωση κάποιου οθωμανικού μνημείου στα Σκόπια, κάποιοι που δεν έγινε γνωστή η ταυτότητα τους, επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο και έσκισαν το τουρκικό σημαιάκι που έχει δίπλα στο παράθυρο.

Ο Τούρκος οδηγός του σταθμευμένου αυτοκινήτου, Orhan Salih, που προσπάθησε να τους εμποδίσει ανέφερε ότι οι άγνωστοι φώναζαν συνθήματα «Εδώ είναι Μακεδονία». Ο Orhan Salih ειδοποίησε τις σκοπιανές δυνάμεις ασφαλείας και έδωσε κατάθεση για το συμβάν.

Σημειωτέον είναι πρώτη φορά που επίσημο αυτοκίνητο της Τουρκίας δέχεται επίθεση στα Σκόπια, σε μια περίοδο όπου τα πνεύματα είναι άκρως οξυμένα μεταξύ της χριστιανικής σλαβικής κοινότητας και των μουσουλμάνων Αλβανών.

Πάντως ο Ερντογάν και εδώ τα… «κατάφερε» μια χαρά!!!
Να δούμε όμως τώρα τι συνέπειες θα έχει αυτή η κατάσταση στην δική μας μεριά.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: