Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει με το Barbaros να έχει εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Κύπρου! - ΚΥΣΕΑ στην Αθήνα χωρίς δηλώσεις προκλήσεις από την Άγκυρα με “τουρκικό Αγαθονήσι”

Το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει από τις 9 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου,υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.


Περίπου την ίδια ώρα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros παραβίαζε τα χωρικά ύδατα της Κύπρου,στα οποία όπως φαίνεται από το χάρτη εξακολουθεί να πλέει.

Η τουρκική προκλητικότηα είναι φυσικό να προβληματίζει την Αθήνα.
Στο Αιγαίο οι παραβιάσεις αριθμητικά είναι πάρα πολλές.

Όπως και οι εμπλοκές που αποτυπώνουν την ένταση των προκήσεων.
Η Κύπρος δεν εξαιρείται από το πεδίο δράσης των Τούρκων.
Οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για αλλαγή ισορροπιών στην ανατολική Μεσόγειο προφανώς δεν γίνονται τυχαία.

ΚΥΣΕΑ στην Αθήνα χωρίς δηλώσεις προκλήσεις από την Άγκυρα με “τουρκικό Αγαθονήσι”
Το ΚΥΣΕΑ ολοκληρώθηκε χωρίς να ακολουθήσουν δηλώσεις. Ενδεικτικό ότι η συζήτηση που έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες ήταν πολύ σοβαρή και ο προβληματισμός είναι μεγάλος.
Αντιθέτως από τη Τουρκία δεν λένε να σταματήσουν τις προκλήσεις.

Όπως μεταδίδει ο Flash96 με συνέντευξή του σήμερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ διαμηνύει ότι το Αγαθονήσι είναι τουρκικό νησί και εξαπολύει παράλληλα δριμύτατη επίθεση στον Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι δεν πρόκειται για σοβαρό πολιτικό.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Τσελίκ «δεν μπορούμε να πάρουμε σοβαρά τον Ελληνα υπουργό Αμυνας. Δεν φέρει το ειδικό βάρος που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί».

Αφορμή για αυτή την επίθεση αποτέλεσε η επίσκεψη Καμμένου στο Αγαθονήσι το Πάσχα. «Το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία. Είναι τουρκική γη. Αυτό που έκανε ο Ελληνας υπουργός Αμυνας δεν είναι σοβαρή κίνηση» σχολίασε ο Τσελίκ στην τουρκική τηλεόραση.

Στην ίδια συνέντευξη σχολίασε και την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα λέγοντας ότι η χώρα μας «πρέπει να επιστρέψει αμέσως τους δολοφόνους».

Οσον αφορά το Αγαθονήσι τα… ρέστα από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, είχε ζητήσει προ ημερών και ο Τούρκος ομόλογός του Φικρί Ισίκ.

Ο Τούρκος υπουργός με αφορμή την επίσκεψη Καμμένου το Πάσχα, στο Αγαθονήσι, δήλωσε προκλητικά ότι η Τουρκία δεν θα πάρει μέρος στο σόου που κάνει η Ελλάδα στο Αιγαίο, αλλά και δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων.

Σε σχετικό δημοσίευμά της η Hyrriyet χαρακτηρίζει ως αμφισβητούμενη την κυριαρχία στο Αγαθονήσι, ονομάζοντας το νησί Εζέκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: