Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Φόβοι για πυρηνική ανάφλεξη στην Κορέα - Μοίρα του αμερικανικού Ναυτικού στα ανοικτά της Βόρειας Κορέας (βίντεο)

ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ: «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ»

του Πέτρου Αναστασίου

Υψηλόβαθμος Βορειοκορεάτης φυγάς στη Νότια Κορέα δήλωσε στο αμερικανό δίκτυο NBC πως ο δικτάτορας της χώρας είναι απελπισμένος και είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να κτυπήσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.


Την ίδια στιγμή μια μεγάλη ναυτική Μοίρα του 7ου αμερικανικού Στόλου προσέγγισε τις βορειοκορεατικές ακτές και τα αντιβαλλιστικά συστήματα (AEGIS/SM3) των αντιτορπιλικών Arleigh Burke είναι σε κατάσταση ετοιμότητας εκτέλεσης βολής κατά πιθανής βαλλιστικής απειλής εκ μέρους της Πιονγκ Γιανγκ μετά την χθεσινή προειδοποίηση των Βορειοκορεατών ότι «μεγάλο και σημαντικό γεγονός θα λάβει χώρα την Πέμπτη».


Επικεφαλής της αμερικανικής Μοίρας είναι το αεροπλανοφόρο CNV70 «Καρλ Βίνσον».

Να σημειώσουμε ότι το Πεκίνο, παραδοσιακός (αφανής υποστηρικτής των θέσεων της Πιονγκ Γιανγκ απείχε από την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την επίθεση στην Συρία δίνοντας πόντους στην Ουάσιγκτον και αφήνοντας μόνη την Μόσχα να προβάλλει βέτο. Αρα έχουμε ρποσέγγιση Ουάσιγκτον-Πεκίνου και αυτό μόνο αρνητικό είναι για την Πιονγκ Γιανγκ.


Ο Thae Yong Ho ο οποίος κατείχε σημαντική θέση ως βοηθός πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας στο Λονδίνο δήλωσε πιο ειδικά πως ο Kim Jong-un είναι απελπισμένος και προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία προπαγανδίζοντας την πρόοδο στο πυρηνικό του οπλοστάσιο και τους διηπειρωτικούς πυραύλους.

«Εάν δει ότι θα υπάρξει το οποιοδήποτε σημάδι στρατιωτικής απειλής από τις ΗΠΑ δε θα διστάσει καθόλου να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά του όπλα», είπε ο Yong Ho.

Παράλληλα ο πρώην Βορειοκορεάτης αξιωματούχος ο οποίος διέφυγε από τη χώρα του με την οικογένειά του προειδοποίησε τις ΗΠΑ να είναι έτοιμες:

«Εάν ο Kim Jong Un έχει τα οκτώ πυρηνικά όπλα που φημολογείται ότι τα έχει και κατορθώσει να τα προσαρμόσει σε ICBM τότε είναι ικανός να κάνει τα πάντα.


Οπότε νομίζω ότι ο κόσμος πρέπει να είναι έτοιμος για να τον αντιμετωπίσει».





«Ο Kim Jong Un είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να κάνει πολλά  πέρα από την φαντασία ενός μέσου ανθρώπου» για να τονίσει με έμφαση:


«Η μοναδική και ρεαλιστική λύση για την λύση του πυρηνικού προβλήματος της Βόρειας Κορέας είναι η πλήρης εξουδετέρωση του Jong Un».


Την προληπτική επίθεση στη Βόρειο Κορέα έδειξε ως τη μόνη δυνατή επιλογή για να λυθεί το θέμα της Βόρειας Κορέας ο αμερικανός στρατηγός ε.α. τεσσάρων αστέρων Jack Keane και πρώην υπαρχηγού του αμερικανικού μικτού Επιτελείου ο οποίος διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Αμερικανό πρόεδρο D.Trump.


O Keane, ο οποίος είχε απορρίψει το περασμένο Δεκέμβριο την πρόταση του  Trump  να είναι ο νέα αμερικανός υπουργός Άμυνας, δήλωσε πως «ο βομβαρδισμός των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Kim Jong-un είναι η μόνη λύση που έχει απομείνει στο τραπέζι.


Η ζοφερή αυτή πρόβλεψη του στρατηγού έρχεται ενόψει της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου με τον Κινέζο ηγέτη Xi Jinping την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Mar-a-Lago, της Φλόριντα όπου το θέμα της Βόρειας Κορέας θα είναι ένα από τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν τη διμερή αυτή συνάντηση.  


H Βόρεια Κορέα, μία μέρα πριν τη συνάντηση κορυφής μεταξύ Ν.Τραμπ και του Νοτιοκορεάτη Σι Ζιπίνγκ, εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο από τις ανατολικές ακτές της στη θάλασσα.


Η εκτόξευση έγινε από τη Σίνπο, μια πόλη με λιμάνι, και ο πύραυλος κάλυψε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο Γενικό Επιτελείο. Στη Σίνπο βρίσκεται επίσης και μια βάση υποβρυχίων.


Η εκτόξευση έλαβε χώρα μια μέρα πριν την έναρξη της συνάντησης κορυφής μεταξύ του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Φλόριντα, όπου οι συνομιλίες για την άσκηση πίεσης στη Βόρεια Κορέα να τερματίσει την ανάπτυξη όπλων της θα αποτελέσουν το επίκεντρο των συζητήσεων.


Οποιαδήποτε εκτόξευση αντικειμένων που κάνει χρήση τεχνολογίας βαλλιστικών πυραύλων αποτελεί παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά η Βόρεια Κορέα αψηφά την απαγόρευση, θεωρώντας την καταστρατήγηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην αυτοάμυνα και την εξερεύνηση του διαστήματος.


Η Βόρεια Κορέα προσπάθησε να εκτοξεύσει έναν βαλλιστικό πύραυλο πριν από δύο εβδομάδες από τις ανατολικές της ακτές και νωρίτερα τον Μάρτιο εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους προς την κατεύθυνση της Ιαπωνίας, μερικοί από τους οποίους πλησίασαν τα 300 χιλιόμετρα από τις ακτές της.


Η απομονωμένη χώρα έχει επίσης ολοκληρώσει και δύο δοκιμές πυρηνικών όπλων από τον Ιανουάριο του 2016.


Σύμφωνα με το κεντρικό στρατηγείο των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό, οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν πως ο βαλλιστικός πύραυλος ήταν μέσου βεληνεκούς και τύπου ΚΝ-15, ο οποίος είναι ο ίδιος τύπος με αυτόν που η ασιατική χώρα εκτόξευσε δοκιμαστικά τον Φεβρουάριο.


Η χώρα θεωρείται ότι κατασκευάζει έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) ο οποίος μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ, και ο ηγέτης της Κιμ Γιόνγκ Ουν έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να τον εκτοξεύσει





Δεν υπάρχουν σχόλια: