Σάββατο 15 Απριλίου 2017

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΑ…ΙΜΙΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την επίσκεψη του αρχηγού του Επιτελείου Στρατού της Ελλάδας στην περιοχή της νήσου Καλόλυμνου κοντά στα Ίμια προβάλλουν σήμερα ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ με την χαρακτηριστική επιγραφή ότι οι Έλληνες ποζάρουν για να κάνουν αντίπραξη στην πριν από λίγο καιρό επίσκεψη των Τούρκων επιτελών κοντά στα Κάρντακ.


Όπως αναφέρεται, τα τουρκικά ΜΜΕ σήμερα Μεγάλο Σαββάτο βρήκαν την ευκαιρία για να προκαλέσουν πάλι ένταση μεταξύ των δυο χωρών καθώς δημοσιεύουν φωτογραφίες από την πρόσφατη επίσκεψη του αρχηγού του Επιτελείου Στρατού της Ελλάδας, στρατηγού Αλκιβιάδη Στεφανή, στις νήσους Καλόλυμνο, Παναγία και Οινούσσες, όπου σταθμεύει παράνομα, όπως υποστηρίζουν, ελληνικό στρατιωτικό άγημα δύναμης 90 αντρών.

Σημειωτέον οι τουρκικοί χάρτες παρουσιάζουν και την Καλόλυμνο σαν… τουρκικό νησί.
 
Προφανώς πρόκειται για σχεδιασμένη δημοσίευση μια μέρα πριν από το κρίσιμο τουρκικό δημοψήφισμα και πριν από την Ανάσταση, γεγονός που δείχνει πως η κατάσταση είναι πολύ εύθραυστη και στην γειτονική Τουρκία και θα γίνει μεγάλη μάχη για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ίσως με…. επικίνδυνες «παρενέργειες».
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: