Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Η Τουρκία στοχοποιεί σε πραγματικό χρόνο τα νησιά, τις βραχονησίδες μας αλλά και ολόκληρο το Αιγαίο με δεκάδες mini-Zepelin

Θα συνδεθούν με επίγειους σταθμούς και δορυφόρους


Νέος σοβαρός κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδος  από την Τουρκία, καθώς τα νησιά, οι βραχονησίδες μας αλλά και ολόκληρο το Αιγαίο θα στοχοποιηθούν σε πραγματικό χρόνο από δεκάδες μη επανδρωμένα αερόστατα που θα ανήκουν στις  τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Η Τουρκία θα παρακολουθεί τα πάντα νύκτα και μέρα …πλέον.  

Η τουρκική υπογραμματεία  Αμυντικών Βιομηχανιών (SSM), άνοιξε τις προσφορές για την απόκτηση μη επανδρωμένων αερόστατων τύπου mini-Zepelin που θα εκτελούν αποστολές αναγνώρισης, επιτήρησης και παρακολούθησης στόχων, επικοινωνιών και για τις μυστικές υπηρεσίες .


Αξιωματούχοι εξοικειωμένοι με το πρόγραμμα δήλωσαν ότι τα αερόστατα αναμένεται να τεθούν αρχικά, αμέσως σε περιπολίες στην νοτιοανατολική περιοχή της χώρας στα σύνορα με την Συρία αλλά και σε άλλες όπως το Αιγαίο (λόγω μεταναστευτικού προβλήματος) και θα βρίσκονται  σε χαμηλό υψόμετρο .


Δηλαδή κάποιος ενδεχομένως Τούρκος πράκτορας καμουφλαρισμένος σε οτιδήποτε, θα έχει την δυνατότητα επικοινωνίας για αρκετά χιλιόμετρα λόγω των ειδικών συσκευών που θα διαθέτουν  τα mini-Zepelin τα οποία θα πετούν κοντά στα ελληνικά νησιά.


Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εφαρμόζουν νέο σχέδιο κατασκοπείας της τεράστιας θαλάσσιας έκτασης του Αιγαίου με το νέο σύστημα επιτήρησης με την χρήση αερόστατων.


Στις τουρκικές στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες με το σύστημα αυτό θα τους επιτραπεί η επιτήρηση και η έγκαιρη προειδοποίηση, οπουδήποτε  και οποτεδήποτε «απαιτηθεί» για την διασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων ….όπως στα Ίμια για παράδειγμα.


Η τουρκική αμυντική κρατική εταιρία ASELSAN έλαβε εξουσιοδότηση για το σχέδιο «ασφάλεια των συνόρων» κατασκευάζοντας ολόκληρο «σύστημα από δεκάδες μη επανδρωμένα αερόστατα επιτήρησης» .


Το όλο σχέδιο θα αναπτυχθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας κάτω από άκρα ασφάλεια.
Τα μη επανδρωμένα αερόστατα θα παρέχουν εικόνα, χιλιάδες πληροφορίες σε real time, φωτογραφίες και εικόνα από το Αιγαίο στους τομείς έρευνας και διάσωσης.


Επίσης θα κατασκοπεύουν όλες τις ελληνικές προσπάθειες για εξοπλισμό τρων νησιών με  θανατηφόρα οπλικά συστήματα , ενώ θα ελέγχουν ακόμα και καθημερινές μετακινήσεις ελληνικών δυνάμεων και πολεμικών συστημάτων.


Οι Τούρκοι θα  αποκτήσουν επίσης υψηλή τεχνολογία με τη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας από ξένους κατασκευαστές.


Το αμερικανικό αμυντικό portal για του λόγου του αληθές αναφέρει ότι τα αερόστατα αναμένεται να λειτουργήσουν σαν μόνιμη απειλή, παρόμοια με το αμερικανικής κατασκευής μίνι αερόστατο της Lockheed Martin, που είναι σε χρήση από τον αμερικανικό στρατό από το 2004.


Το αμερικανικό αερόστατο PTDS είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες multimission παρέχοντας δυνατότητα πολλών και σημαντικών αποστολών κατασκοπείας, επιτήρησης, αναγνώρισης και επικοινωνίας, για την υποστήριξη των συμμαχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.


Η Aselsan, η οποία είναι η μεγαλύτερη αμυντική εταιρεία της Τουρκίας, έχει αναπτύξει δύο διαφορετικούς  τύπους αερόστατων .


Ο πιθανός πλειοδότης θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το αερόστατο «Water Drop» ή το «Global» για τον εντοπισμό τρομοκρατικών δραστηριοτήτων και παράνομων διελεύσεων κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία και το Ιράκ και το Αιγαίο  .


Τα αερόστατα της Aselsan θα πετούν σε μέγιστο υψόμετρο 1.000 και 500 μέτρων αντίστοιχα ενώ και οι  δύο εκδόσεις θα έχουν προστασία από τις καιρικές συνθήκες και ελαφρύ οπλισμό (αυτό για όσους νομίζουν ότι με ελαφρά όπλα θα μπορεί κάποιος να τα εξουδετερώσει) .


Τα αερόστατα θα παρέχουν επικοινωνία, εικόνες και άλλες υπηρεσίες σε στρατιωτικές βάσεις και φυλάκια με εικόνα επιτήρησης 360 μοιρών .


Το πρόγραμμα έρχεται ως μέρος μιας ευρύτερης έννοιας της ασφάλειας των συνόρων που έχουν Τούρκοι αξιωματούχοι από τις αρχές του 2016.


Μαζί με τα αερόστατα η Τουρκία επιθυμεί  να ενισχύσει την ασφάλεια των συνόρων της με ένα σύστημα ραντάρ αντι-πυροβολικού γνωστό  ως «Serhat,» καθώς με την ανάπτυξη ερπυστριοφόρων «Κορκούτ,» το οποίο είναι ένα  αυτοκινούμενο αμυντικό σύστημα . Αμφότερα τα συστήματα αναπτύχθηκαν από την εταιρεία  Aselsan.


Τούρκοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι τα αερόστατα επιτήρησης θα αποτελέσουν την καλύτερη βάση αναμετάδοσης σημάτων σε  έναν επίγειο σταθμό από έναν δορυφόρο αναμετάδοσης.


Πρόκειται για ένα πλέγμα συνεχούς παρακολούθησης των γειτόνων της Τουρκίας σε όλη την τουρκική επικράτεια 24 ώρες το 24ωρο, με σκοπό την πρόληψη και το πλεονέκτημα της άμεσης αντίδρασης.


Όλα όμως θα κριθούν επί του πεδίου και για αυτό απαιτείται η αποστολή πολλών και διαφορετικών τύπων αντιαεροπορικών συστημάτων από τον ελληνικό στρατό στα νησιά.




Δεν υπάρχουν σχόλια: