Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Παγκόσμιος τρόμος: Πυρηνική δοκιμή ετοιμάζει η Βόρεια Κoρέα – Πως θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ;

Όπως είχαμε ενημερώσει και στο άρθρο μας *** ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Με κομμένη την ανάσα ο πλανήτης – Ανοιξε τα πυρηνικά καταφύγια ο Κιμ Γιονγκ Ουν- Διώχνει 600.000 πολίτες από την πρωτεύουσα της χώρας – Πατάει το «Κουμπί» η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται για ένα μεγάλο γεγονός που συμπίπτει με τους εορτασμούς της 105ης επετείου από τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ το Σάββατο.


Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την ομάδα 38 North θα είναι αυτό που φοβόμαστε όλοι: μία πυρηνική δοκιμή!

Στο μεταξύ ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Τετάρτη ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να χειριστεί την κρίση της Βόρειας Κορέας χωρίς την Κίνα, εάν κρίνει πως αυτό είναι απαραίτητο.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που επικαλέστηκε το βράδυ της Μ. Τετάρτης η Φωνή της Αμερικής «η Βόρεια Κορέα φαίνεται να έχει τοποθετήσει μια πυρηνική συσκευή σε ένα τούνελ και να ετοιμάζεται να την πυροδοτήσει το πρωί του Σαββάτου (σ.σ. τοπική ώρα)».
 
Την εκδοχή αυτή υποστηρίζουν τα στοιχεία που επικαλείται η ομάδα 38 North λέγοντας ότι «εικόνες από δορυφόρο στις 12 Απριλίου δείχνουν ότι υπάρχει κινητικότητα σε χώρο δοκιμών».

Οι πληροφορίες έρχονται λίγες ώρες μετά την ενημέρωση από την Πιονγιάνγκ στους περίπου 200 ξένους ανταποκριτές που βρίσκονται στη Βόρεια Κορέα καθώς η χώρα γιορτάζει το Σάββατο 15 Απριλίου την 105η επέτειο από τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ, να ετοιμαστούν για ένα «μεγάλο και σημαντικό γεγονός».

Οι αξιωματούχοι δεν έδωσαν λεπτομέρειες για την φύση του γεγονότος, ούτε πού αυτό θα συμβεί, ενώ παρόμοιες ανακοινώσεις στο παρελθόν έχουν συνδεθεί με μικρής σημασίας γεγονότα.

Το 2016 για παράδειγμα, ξένοι δημοσιογράφοι υποβλήθηκαν σε ώρες εξέτασης από αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας, ενόψει – όπως αποδείχθηκε – μιας ποπ συναυλίας που έγινε στο τέλος του συνεδρίου του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: